- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija uvela sankcije za 43 državljana Kanade

© Sputnik / Evgeniй OdinokovZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2022
Pratite nas
Kao odgovor na sankcije Otave uvedene u maju ove godine Moskva zabranjuje ulazak u Rusiju za 43 državljana Kanade, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.
Na spisku sankcija nalaze se savezni i regionalni zvaničnici, funkcioneri, uključujući predsednicu vladajuće Liberalne partije Kanade Suzan Kauan, kao i javne ličnosti.
„S obzirom da vladajući režim u Kanadi (premijera) Džastina Trudoa tvrdoglavo sledi kurs militantne rusofobije, ruska strana zadržava pravo da preduzme kontramere kao odgovor na otvoreno neprijateljske akcije Otave“, saopštilo je Ministarstvo.
Rusko Ministarstvo takođe je objavilo i opšti spisak kanadskih državljana kojima je zabranjen ulazak u Rusiju. Na spisku se sada nalazi 701 kanadski državljanin.
Otava je 8. maja dodala još 40 fizičkih lica iz Rusije na svoju listu sankcija, uključujući biznismene i vojna lica. U dokumentu objavljenom na sajtu Vlade Kanade u vezi sa kanadskim sankcijama zbog situacije u Ukrajini navodi se da su, između ostalog, na spisku bivši predsednik „Lukoila“ Vagit Alekperov, zamenik predsedavajućeg Upravnog odbora „Zberbanke“ Olga Golodec, zamenik ministra odbrane Rusije general-pukovnik Junus-Bek Jevkurov, general Šarip Delimhanov i poslanik Državne dume Adam Delimhanov.
Zastava Kanade - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
RUSIJA
Kanada uvodi sankcije ruskim i beloruskim državljanima „bliskim sa liderima Rusije i Belorusije“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala