Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Petković u Zubinom Potoku i Kosovskoj Mitrovici: Otvoreni pogon „Jumkosa“ i Duhovna akademija /foto/

© Foto : Kancelarija za Kosovo i MetohijuDirektor Kancelarije za KiM Petar Petković otvorio pogon fabrike Jumkos u Zubinom Potoku
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković otvorio pogon fabrike Jumkos u Zubinom Potoku - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2022
Pratite nas
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, koji povodom Vidovdana boravi u dvodnevnoj poseti pokrajini, otvorio je novi pogon fabrike "Jumkos" u Zubinom Potoku, a potom obišao i centralu i radni pogon fabrike.
U otvaranje i pokretanje proizvodnje pogona u naselju Brnjak Kancelarija za Kosovo i Metohiju investirala je 69 miliona dinara, a posao će dobiti još 24 žene iz opštine Zubin Potok, dok je u kompletnu fabriku država investirala 110 miliona dinara, saopštila je Kancelarija za KiM.
On je potom sa predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem i predsednikom Privremenog organa opštine Zubin Potok Srđanom Vulovićem obišao i centralu fabrike i radni pogon u kom je uposleno 55 žena.
Nakon obilaska, Petković je istakao da je otvaranje novih radnih mesta prioritet Kancelarije za KiM.
On je istakao da Kancelarija za KiM i Vlada Srbije "investicijama, ulaganjima u nova radna mesta pre svega pomažu ostanak i opstanak našeg naroda na KiM i zaustavljanje odliva, pogotovo mladog stanovništva, samim tim jačamo ovu opštinu i ostanak našeg naroda na KiM".
"Ovde smo jednim fantastičnim povodom i sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo u Jumkosu uspeli da zaposlimo 79 žena, to znači da se kroz plate tih žena u Zubinom Potoku izdržava 79 porodica. Ovo je važna i značajna investicija Republike Srbije. Ukupno smo za ovaj pogon u Zubinom Potoku, ali i Brnjaku izdvojili 110 miliona dinara i činićemo sve što možemo i ubuduće kako bismo obezbedili dodatnu proizvodnju, samim tim i veći broj radnih mesta", rekao je Petković.
© Foto : Kancelarija za Kosovo i MetohijuDirektor Kancelarije za KiM Petar Petković otvorio pogon fabrike Jumkos u Zubinom Potoku
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković otvorio pogon fabrike Jumkos u Zubinom Potoku - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2022
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković otvorio pogon fabrike Jumkos u Zubinom Potoku
"Malopre smo čuli od predstavnika opštine da i pored ovih radnih mesta ima još prostora za 30 žena koje mogu da se zaposle. To vam govori da se ovde radi punom parom, da se ima i te kako proizvodnje, da ćemo kada se radi o proizvodnji tekstila jačati", istakao je Petković.
On je naveo da u Zubinom Potoku imamo još jednu značajnu veliku fabriku - Simpo.
"Za godinu dana preko 350 garnitura nameštaja je ovde proizvedeno. Tamo u Simpu radi 78 ljudi. To je značajna i važna fabrika sa investicijom Vlade Srbije je od 150 miliona dinara. Tu ne stajemo, nastavićemo i dalje da se borimo, da se borimo za naš Zubin Potok, za ostale opštine, ne samo na severu KiM, već svuda gde živi naš narod na Kosovu i Metohiji", poručio je Petković.
Predsednik Privremenog organa Srđan Vulović zahvalio je direktoru Petkoviću, Kancelariji za KiM, Vladi Srbije na podršci i značajnom ulaganju u ovu opštinu.

Duhovna akademija u Kosovskoj Mitrovici

Petković je posetio i Kosovsku Mitrovicu gde je, zajedno sa predsednikom Privremenog organa Kosovske Mitrovice Aleksandrom Spirićem, otvorio Interaktivni multimedijalni centar i Duhovnu akademiju u toj opštini, u koje je Vlada Republike Srbije preko Kancelarije za KiM i Kancelarije za IT uložila preko 100 miliona dinara.
© Foto : Kancelarija za Kosovo i MetohijuPetar Petković na otvaranju Interaktivnog multimedijalnog centra u Kosovskoj Mitrovici
Petar Petković na otvaranju Interaktivnog multimedijalnog centra u Kosovskoj Mitrovici - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2022
Petar Petković na otvaranju Interaktivnog multimedijalnog centra u Kosovskoj Mitrovici
Interaktivni multimedijalni centar u Kosovskoj Mitrovici je zamišljen kao objekat sa konceptom modernog haba i prostora novih tehnologija.
U okviru Duhovne akademije nalaziće se Muzej Grada Kosovske Mitrovice, Gradska biblioteka i Kulturni centar „Dragica Žarković“.
„Otvorili smo velelepni objekat gde će se nalaziti digitalni centar, ali i ponovo posle 22 godine smo našli krov nad glavom za tri važne gradske institucije – gradsku biblioteku, gradski muzej i Kulturni centar. Pod svodovima ovog divnog objekta, gde ima preko 3.000 kvadratnih metara mladi će naročito razvijati svoja znanja iz oblasti inovacija“, istakao je Petković.
On je poručio da onoliko koliko je jaka Srbija, pogotovo u finansijskom i ekonomskom smislu, toliko će više novca biti za Kosovo i Metohiju.
Aleksandar Spirić izrazio je zadovoljstvo zbog novih investicija i rekao:
„Srećan sam što je veliki broj mladih ljudi odlučan da ostane ovde, da stvara porodice, a mi ćemo naravno kao lokalna samouprava, uz pomoć Kancelarije za Kosovo i Metohiju nastaviti svakako da podržavamo mlade“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala