- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Novi pokret u Crnoj Gori: Bivši ministri sa „Evropom sad“ izlaze na lokalne izbore

© Sputnik / SputnjikZastava Crne Gore
Zastava Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2022
Pratite nas
Pokret „Evropa sad“, bivših ministara finansija i ekonomskog razvoja Milojka Spajića i Jakova Milatovića, izaći će na lokalne izbore u oktobru.
Spajić je na konferenciji za novinare, na kojoj su predstavljeni programski ciljevi i principi pokreta, kazao da je njihov dolazak na političku scenu neminovnost.
„Građani su svjesni rezultata. Mislimo da je bilo kakvo odlaganje izbora pucanje u prazno. Izlazimo na lokalne izbore“, rekao je Spajić.
Na pitanje da li će neko od ministara bivše vlade biti dio pokreta, Spajić je kazao da su za sada željeli da prezentuju ideju i dodao da u ovom trenutku ne bi iznosio imena.
Milatović je rekao da će se to znati na prvom kongresu, koji će biti održan, kako je najavio, u avgustu ili septembru.
„Mi smo u komunikaciji sa mnogim ljudima iz bivše vlade i u narednih mjesec-dva će sve biti zaokruženo“, naveo je Milatović.
Na pitanje koja je grupa birača njihov cilj, Milatović je kazao da su usmjereni na sve birače kojima je u srcu ono što je i njima.
Upitan koga vide kao partnera i da li će bivši premijer Zdravko Krivokapić biti dio pokreta ili ga podržavati, Spajić je odgovorio da očekuju priliv sa svih političkih polova u Crnoj Gori.
„U predizborne koalicije sigurno nećemo ulaziti. Ići ćemo sami i vidjeti šta građani misle na izborima“, rekao je Spajić.
On je dodao da je Krivokapić sam govorio da neće ulaziti u politiku, a da su u komunikaciji sa njim.
„U ovom trenutku Jakov i ja smo tu i očekujemo prijave građana“, rekao je Spajić.
Na pitanje kako će pokret biti ideološki postavljen i sa kim će sarađivati, Spajić je kazao da „ukoliko želite da se uhvatite u koštac sa ozbiljnim pitanjima, vi nemate kad da se bavite ideologijama“. Dodao je i da su neke partije same sebe isključuje iz saradnje sa njima.
„Kako mi da sarađujemo sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) koja govori da program ‘Evropa sad’ nije dobar. Isto kao i Demokratski front (DF). Program Evropa sad je lakmus papir za sve partije“, tvrdi Spajić.
Kako je kazao, DF i DPS, „ovakvi kakvi jesu su nepoželjni i moraju dubinski da se promijene“.
Milatović je rekao da pokret želi da vanredni parlamentarni izbori budu održani zajedno sa lokalnim u oktobru.
„Pozivamo Vladu i parlamentarnu većinu da to omoguće nezadovoljnim građanima. Mi smo za te izbore spremni“, poručio je Milatović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala