- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kirjos je bio uz Novaka, a sada je uz Ruse: Razočaran sam, oni su jako važni

© AFP 2023 / CARMEN JASPERSENNik Kirjos
Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2022
Pratite nas
Australijski teniser Nik Kirjos poznat je kao neko sa stavom i neko ko se ne libi da iznese svoje mišljenje, svidelo se to nekome ili ne. Ovoga puta, Nik je jasno i glasno pružio podršku suspendovanim Rusima i Belorusima kojih neće biti na Vimbldonu, što je poražavajuće za sport.
Kirjos je u prošlosti bio poznat kao dežurni kritičar Novaka Đokovića, a onda je početkom godine bio uz Srbina kada su mu zabranili zbog toga što je nevakcinisan da se takmiči na Australijan openu, posle čega je deportovan iz Melburna što je praktično bio presedan u istoriji sporta.
I sada je Kirjos pričao nešto što se verovatno Britancima i Zapadu neće dopasti, ali on je takav. Otvoren, drugačiji, iskren zbog čega niko ne može da bude ravnodušan. Ili ga volite, ili ga mrzite...
„Moje mišljenje je da to nije bila dobra ideja. Zabraniti Rusima da igraju Vimbldon. Mislim da je Medvedev nešto najbolje što trenutno imamo u sportu. Rubljov, Hačanov i oni su jako važni, mladi igrači za naš sport. Kada god se skamere uključe želite da vidite najbolje što ovaj sport može da ponudi kako bi bio još bolji. Kao neko ko se takmiči sa njima i želi da ih pobeđuje, razočaran sam što nisu ovde. Čudno je videti turnir bez Medvedeva, svi znamo kakav je on teniser i za šta je sposoban“, istakao je Kirjos.
Centrani teren, Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2022
SPORT
Srpski dan u Londonu: Đere „probija led“ – sve oči uprte u šampiona Novaka
Endi Mari na US openu - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2022
SPORT
Britanca niko nije hteo, a onda mu je legenda pružila ruku spasa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala