- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Kako letovati u Srbiji – uz pomoć državnih 15.000 dinara

© Foto : Sputnjiku ustupila Isidora KovačevićSerije „Moj rođak sa sela je učinila popularnom kuću „Vranić“ u selu Borač u Gruži
Serije „Moj rođak sa sela je učinila popularnom kuću „Vranić“ u selu Borač u Gruži - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2022
Pratite nas
U svim poštama u Srbiji danas je počelo prijavljivanje za vaučere od 15.000 dinara kojim država praktično subvencioniše odmor u Srbiji određenim kategorijama stanovništva. Vaučer se može koristiti zaključno sa 20. novembrom ove godine.
Država je u te svrhe obezbedila tri milijarde dinara, a na vaučere će praktično moći da računa 300.000 ljudi koji će tako novac potrošen za letovanje ostaviti u svojoj zemlji. Pored 200.000 novih vaučera u vrednosti od 15.000 dinara, na dodatni iznos će moći da računa i onih 100.000 koji su se početkom godine već prijavili za vaučere u iznosu od pet hiljada dinara.
Ko ima pravo na vaučer i kako prijavljivanje funkcioniše za Sputnjik je objasnio Predrag Stanić iz Turističke organizacije Srbije (TOS).

Ko može da se prijavi za vaučer

„Građani moraju da se jave, odnosno prijave za vaučere minimum mesec dana od momenta kada žele da ga iskoriste. Oni koji su ranije uzeli vaučere od 5.000 mogu da konkurišu i da dobiju dodatnih 10.000 dinara kako bi ukupno imali tih 15.000. Za vaučer mogu da se prijave penzioneri, nezaposleni, građani sa platom do 70.000 dinara i školarci, odnosno studenti“.

Pravo na vaučere, takođe, imaju korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, ratni vojni invalidi i civilni invalidi rata sa primanjima, koja ne prelaze 70.000 dinara mesečno, kao i oni koji se bave poljoprivredom u porodičnom gazdinstvu. To treba da potkrepe odgovarajućom dokumentacijom.
Prijave će se primati do 15. oktobra, a ona podrazumeva i rezervaciju kod ugostitelja kod kojeg žele da provedu odmor. Vaučerom se ne mogu plaćati ishrana, piće, zdravstvene i druge usluge, boravišna taksa, već samo smeštaja u trajanju od najmanje pet noćenja.
Na vaučeru je odštampan i naziv objekta u kome se on može iskoristiti, a do sada je na listi više od 2.700 takvih, između ostalog i u Vrnjačkoj banji, Sokobanji, Kopaoniku, Zlatiboru. Dosadašnje iskustvo je pokazalo da su najtraženije destinacije banje.
Interes za vaučere ne jenjava i svake godine je bio veliki odziv. Tako je u januaru ove godine za 10 dana podignuto 100.000 vaučera od 5.000 dinara čiji vlasnici i sada mogu da konkurišu za preostalih 10.000 dinara.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala