- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Izrael želi da utiče na nuklearni sporazum sa Iranom

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaZastava Izraela
Zastava Izraela - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2022
Pratite nas
Izrael će sarađivati sa svetskim silama kako bi imao uticaja na bilo kakav dogovor koji bi mogao proizaći iz njihovih pregovora o nuklearnom sporazumu sa Iranom, izjavio je danas izraelski ministar odbrane Beni Ganc.
Iako Izrael nije strana u pregovorima, zainteresovana je za njihov ishod, a i zbog dugogodišnjih pretnji preduzimanjem jednostrane vojne akcije protiv Irana, ima težinu u zapadnim prestonicama, prenosi Rojters.
„Sa očekivanim ili mogućim nastavkom pregovora o nuklearnom sporazumu, nastavićemo da radimo zajedno sa Sjedinjenim Državama i drugim zemljama kako bi naš stav bio jasan i uticao na sklapanje sporazuma - ako ga bude“, rekao je Ganc.
Očekuje se da će se Iran i Sjedinjene Države vratiti indirektnim pregovorima narednih dana usred pritiska Evropske unije da izađe iz višemesečnog ćorsokaka u razgovorima o ponovnom uspostavljanju nuklearnog pakta iz 2015.
„Treba jasno reći da se Izrael ne protivi nuklearnom sporazumu, već samo lošem sporazumu“, rekao je on.
Rojters navodi i da se Izrael poslednjih godina približio arapskim državama koje su u savezu sa SAD i dele njegovu zabrinutost zbog Irana, pa im je ponudio je saradnju u oblasti odbrane, prenosi Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala