- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Maestro za Sputnjik o svetskom zlatu: Ne znam da li je ovo iko ikada uradio u bilo kom sportu!

© Foto : FIBASrbija basket
Srbija basket - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2022
Pratite nas
Srpski basketaši napravili su veliki uspeh osvajanjem zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u basketu 3h3. To je peta zlatna medalja Orlova u istoriji na sedam dosadašnjih turnira. O svemu to me za Sputnjik govori Dejan Majstorović, srpski Maestro.
Basketaši su redom tukli Letoniju, pa Belgiju i Litvaniju i na taj način od četvrtfinala stigli do nasjajnije medalje.
Majstorović se javio redakciji Sputnjika sa aerodroma i sa čitaocima našeg sajta podelio prve utiske.
„Utisci su fenomenalni, osvojiti zlato na Svetskom prvenstvu sa reprezentacijom Srbije je neverovatan osećaj. Ima još veću težinu jer su moji saigrači prvi put osvojili Svetsko prvenstvo, tako da smo prezadovoljni. Meni je ovo četvrta titula“, rekao je Majstorović za Sputnjik.
On se sam upisao u istoriju basketa kao neko ko je do sada na vrat stavio četiri zlatne medalje.
„Tako je. Fenomenalan uspeh, četiri puta osvojiti Svetsko prvenstvo, ne znam da li su naši vaterpolisti, naši najuspešniji sportisti, osvojili toliko puta. A mi smo osvojili pet puta. Nema šta da se priča, to su neverovatne stvari. Presrećan sam. Najlepše je kada se igra za reprezentaciju Srbije“, kaže Maestro.
Četvrtfinale je možda bilo i ključno jer su naši reprezentativci nadigrali Letonce, olimpijske šampione.
„Govorio sam da je četvrtfinalni basket najvažniji na turniru. Prvi dan smo ušli malo slabije, gubili smo od Novog Zelanda i Portorika, na kraju dobili oba. Stigli smo i pobedili i to je bilo jako bitno. Posle smo digli formu i naravno četvrtfinale sa Letonijom. Imamo rivalitet duži niz godina, neizvesno je. Dobili su nas u Holandiji na Svetskom prvenstvu 2019. Bili smo motivisani, bio nam je cilj da im se revanširamo. Nije bilo svejedno, ili ideš kući ili u borbu za medalje. Bukvalno su svi govorili da je finale pre finala. Pokazali smo da smo mnogo jaki. Posle toga smo „znali“ da ćemo uzeti zlato. Nema šta, zlato je naše, samo da igramo kako smo igrali. Gubili smo protiv Belgijanaca, ali je karakter odlučio. Imali smo mnogo energije, igrali dobru odbranu“.
Srbija basket - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2022
SPORT
Mrak, a odzvanja „Jutro je“: Srbija je opet šampion sveta u basketu /video/
Mnogo puta je Majstorović dvojkama pravio velike probleme protivnicima, a srpske navijače dovodio do velike radosti.
„Volim da uzmem loptu, protiv Novog Zelanda je bilo za jedan, protiv Letonaca sam pogodio. Prvi put sam ja lider, imali smo do sada Dušana Buluta i Savića, a osetio sam se sada kao lider, da treba da preuzmem odgovornost. Lopte su ušle, ali svi smo igrali jako dobro. Strahinja je pocepao finale, bio je lider, dao je pet poena i bilo nam je lakše da igramo“, kolegijalno ističe Majstorović.
Basket 3h3 je olimpijski sport, što znači da ima veliku važnost. A ovakva dominacija na Svetskim šampionatima se ne pamti.
„Sada kada me pitaš ne znam kako da ti objasnim. Imamo pet zlata, jedno srebro i jedno četvrto mesto. Na sedam takmičenja – pet zlata, srebro i četvrto mesto. Ne znam da li je ovo iko ikada uradio u bilo kom sportu“, kaže Majstorović.
Postavlja se pitanje, može li Srbija i naredih godina da ponavlja ovakve uspehe?
„Imamo puno talentovanih i sjajnih igrača. Dve naše ekipe su najbolje ekipe na svetu. Dušan do sada nije igrao na dva takmičenja i oba puta smo uzeli zlato. Tako da ima puno perspektivnih momaka koji mogu da ga zamene“, ističe Majstorović.
Koliko ćemo ga još dugo gledati u dresu nacionalnog tima?
„Meni nema ništa lepše od igranja za reprezentaciju. Osećam se lepo na terenu, imam veliku želju da se pojavim na Olimpijskim igrama u Parizu. Posle toga ću videti šta i kako. Olimpijsko zlato je san svih nas. Mi to možemo da uradimo, ali to je za dve godine, treniramo jako i želimo da budemo u najboljoj formi, ko god da ode“.

„Jutro je“

Po završetku finalnog meča Orlovi su došli da proslave medalju sa navijačima, a u Antverpenu se čula poznata pesma Nade Topčagić.
„Mi smo to kao ekipa Uba, pošto svaka ekipa bira pesmu za ulazak na teren, i kada su nas pitali mi smo rekli „Jutro je“, kada smo videli da je Ibrahimović stalno pušta. Nekako je postao hit na basket terenima, svi obožavaju tu pesmu. Lepo nas podigne. Na kraju je to prepoznala jedna žena iz Fibe i to je uradila za nas, insistirala je da pusti pesmu na kraju turnira. Lep gest“, zaključio je Maestro javljanje za Sputnjik.
Kada može Ibra, mogu i naši basketaši.
Najbolji na svetu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala