- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanci napali rusku legendu zbog fudbala u Moskvi /video/

© Foto: Printskrin/Tviter/Dinamo MoskvaAleksandar Ovečkin, hokej, Dinamo Moskva, fudbal
Aleksandar Ovečkin, hokej, Dinamo Moskva, fudbal - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2022
Pratite nas
Legendarni hokejaš Vašington Kapitolsa Aleksandar Ovečkin učestvovao je u prijateljskoj fudbalskoj utakmici kao kapiten Dinama iz Moskve, što je izazvalo osude navijača u SAD.
Rođeni Moskovljanin je u subotu uveče sa kapitenskom trakom na ruci predvodio tim Slaviše Jokanovića u revijalnom meču protiv ekipe Amkal (tim blogera i jutjubera) i u pobedi od 5:0 postigao vodeći pogodak na meču.
Međutim, pojedini navijači u Americi izuzetno negativno su reagovali na Ovečkinov fudbalski debi, dok najekstremniji među njima pozivaju da se slavnom hokejašu zabrani da se vrati u SAD.
Legendarnog Ovečkina to, pak, ne dotiče. Slavni hokejaš se u subotu zahvalio Dinamu i treneru Jokanoviću što su mu omogućili da ostvari san i da zaigra fudbal u omiljenom plavo-belom dresu.
„Sanjao sam da postignem gol za Dinamo. Hvala momcima koji su mi to omogućili. Šteta što sam se odlučio za pas ka Smolovu, mogao sam i drugi da dam. Prelepo se osećam, moji roditelji, supruga i deca, svi su bili na stadionu i mogli su da vide koliko sam srećan. Trener Jokanović mi je rekao da se zabavim i poslušao sam ga“, rekao je Ovečkin.
Istovremeno, pojedini portali i Tviter nalozi pozdravili su Ovečkinov uspešan debi na fudbalskom terenu. Neki su se čak i našalili poredeći ga sa Kristijanom Ronaldom.
„Ovečkin je postigao jedan gol u fudbalu. U hokeju je postigao 962 gola. S druge strane, Kristijano Ronaldo je u fudbalu postigao 833 golova, a u hokeju – 0. Jasno je ko je najveći ikada“, objavio je jedan od hokejaških naloga.
Aleksandar Mitrović proslavlja pogodak u meču sa Slovenijom  - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2022
SPORT
Srpski junak je sve to zaslužio – mural i bakljada u rodnom gradu /foto, video/
Japanski fudbaler Takuma Asano - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2022
SPORT
„Jaguar“ je pobegao, ali će Partizan morati da plati
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala