- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova pita Zapad: Šta rade strani plaćenici u Ukrajini

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMarija Zaharova
Marija Zaharova  - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2022
Pratite nas
Zapadne zemlje neće da odgovore na pitanja ruske strane u vezi sa aktivnostima njihovih plaćenika u Ukrajini, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, javlja televizija "Rusija 1".

"Oni pišu neke provokativne, arogantne papire, ali ne žele da odgovaraju na ova pitanja, koja im postavljamo o tome šta oni rade", odgovorila je Zaharova na pitanje da li su se Amerikanci i Britanci obratili Rusiji povodom sudbine svojih građana koji učestvuju u borbama u Ukrajini.

Ona je istakla da Zapad radi sve kako bi konflikt u Ukrajini trajao što duže.
"Setimo se šta je govorio Džordž Buš-mlađi: misija Ukrajine je da ubije što više Rusa… Oni su dodelili Ukrajini, kijevskom režimu tu funkciju. Oni koriste Ukrajinu kao instrument i čitava logika se gradi oko izvoz naoružanja, snabdevanja ljudima, svojih ljudi, svega samo da se, kako je rekao Bors Džonson Makronu, konflikt ne završi i ne reši se ova situacija, inače će im plan doživeti neuspeh", dodala je Zaharova.
Britanci Šon Piner, Ejden Aslin i Marokanac Saadun Brahim priznali su optužnicu koja ih tereti za dejstva čiji je cilj bio nasilno preuzimanje vlasti. Prema odgovarajućem članu Krivičnog zakonika DNR, za ovo delo predviđena je smrtna kazna. Aslin je takođe priznao da je kriv po članu Obučavanje u cilju vršenja terorističke aktivnosti“. Istraga je utvrdila da su strani plaćenici uz naknadu učestvovali u oružanoj agresiji Ukrajine usmerenoj na nasilno preuzimanje vlasti u DNR.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala