- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: London skreće pažnju s unutrašnjeg kraha govoreći o nuklearnoj pretnji Rusije

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2022
Pratite nas
Britanski estamblišmen pokušava da skrene pažnju s propasti unutrašnje politike monarhije, izmišljajući nepostojeće pretnje Rusije u oblasti nuklearnog naoružanja, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Britanski establišment se neumorno priprema za nuklearnu apokalipsu, izmišljajući neopostojeća saopštenja Rusije o tome. To je pogodna tema, čija je svrha da odvuče pažnju od propasti unutrašnje politike britanske monarhije u svetlu beskonačnih zavera, kriza i korupcionih skandala“, napisala je Zaharova na Telegramu.
Ona je skrenula pažnju na izjave britanskog ministra odbrane Bena Volesa i njegovog zamenika Džejmsa Hipija, kao i na izjavu šefice britanske diplomatije Liz Tras.
Zaharova je ocenila da njihove izjave o navodnoj nuklearnoj opasnosti od Rusije nisu nvi pronalazak, navodeći kao primer knjigu Magnusa Klarka „Uništenje Britanije u nuklearnom ratu“, objavljenu 1982. godine.
„Knjiga predstavlja detaljnu rekonstrukciju posledica nuklearnog napada Sovjetskog Saveza na Britanska ostrva. Momci se odavno pripremaju, takoreći. Provereno je sve: počev od argumentovanog izbora ciljeva sve do datuma napada. 'Crveni', kaže, udaraju po monarhiji na božićne praznike, jer je upravo u to vreme kraljevina najslabija. Zapravo, kraljevina je najranjivija u vremenima kada su na njenim ključnim pozicijama takvi profesionalci kao što su Boris Džonson, Ben Voles i Liz Tras. Slava kraljici, Klark nije imao pojma ko će voditi njegovu zemlju, inače bi, mislim, sam ostvario ono što je napisao“, napisala je Zaharova.
Zastave zemalja-članica NATO-a ispred sedišta Alijanse u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2022
RUSIJA
NATO razmatra najveće širenje vojnih snaga još od „Hladnog rata“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala