- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Tarantino otkrio koje glumce smatra za najbolje /video/

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaReditelj Kventin Tarantino u Moskvi
Reditelj Kventin Tarantino u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2022
Pratite nas
Ikona filma i stila, Kventin Tarantino, jedan je od najuticajnijih reditelja 21. veka. Njegova vladavina u svetskoj kinematografiji počela je početkom 1990-ih i traje do danas. Za to vreme, dao je šansu i radio sa mnogim uspešnim, velikim ali i zaboravljenim glumcima.
Za 30 godina karijere, radio je sa nekim od najhvaljenijih glumaca u industriji, uključujući Leonarda Di Kaprija, Džona Travoltu, Semjuela L. Džeksona, Breda Pita i Umu Turman, ali svojevremenu veliku pažnju medija je privukla eklektična postava njegovog filma „Džeki Braun“ iz 1997. godine. Da podsetimo, u filmu su se pojavili Pam Grir, Robert Forester, Semjuel L. Džekson, Majkl Kiton, Kris Taker i Robert De Niro.
„Džeki Braun“ je Tarantinovo remek delo u kom je svaki lik specifičan na potpuno svoj način i svakom liku je dozvolio da prodiše. Pem Grir je glumila naslovnu stjuardesu koja manipuliše, bori se i nadmudruje sa raznom ekipom smutljivaca i negativaca. Ipak, i pored niza likova, Tarantino je izdvojio jednog. U pitanju je Robert de Niro koji je odglumio lik Luisa Gare.
„On zaslužuje svoju reputaciju verovatno najvećeg glumca svoje generacije. Mislim da je on najbolji glumac na svetu. Nikada nisam video glumca tako potpuno zaokupljenog likom. On prosto živi tog lika i radi na njemu iz minuta u minut“, rekao je Tarantino u jednom od intervjua.
Možda ipak poznatiji po radu sa Martinom Skorsezeom na filmovima „Taksista“, „Pobesneli Bik“ i „Ulice zla“, izvođenje Roberta De Nira u „Džeki Braunu“ Kventina Tarantina svrstava se među najbolje u njegovoj sjajnoj karijeri.
Na pitanje da li mu je ostala želja da sarađuje sa nekim glumcima za koje smatra da su veličanstveni u svom poslu, Tarantino je odgovorio – Šon Pen i Nikolas Kejdž. Pena najviše ceni u filmu „Karlitov put“ i smatra da ima „čistu harizmu seksualnog nasilja“. Za Nikolasa Kejdža smatra da je jedinstven i da nikad nije video čoveka koji je toliko puta loše odabrao uloge i opet uspeo da dođe do prilike da se dokaže, prenosi B92.
Tarantino je najavio kako će snimiti još jedan, deseti film, nakon kog će otići u penziju i neće više snimati.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala