- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Predsednica Saveta Federacije: Ukrajina je prešla crvenu liniju

© Foto : Press-služba Soveta Federacii RF / Uđi u bazu fotografijaPredsedavajuća Saveta Federacije Rusije Valentina Matvijenko
Predsedavajuća Saveta Federacije Rusije Valentina Matvijenko - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2022
Pratite nas
Pregovori Rusije i Ukrajine mogu se voditi samo ako Kijev prihvati uslove Moskve, izjavila je predsednica Saveta Federacije Valentina Matvijenko.
"Naravno, da je Zapad hteo, stavio bi Kijev za pregovarački sto i naterao ih da zaključe mirovni sporazum. Imali su sasvim druge ciljeve, druge zadatke. A danas je to već svima očigledno. Ipak, Rusija nije izbegavala pregovore, mi smo počeli pregovore sa Ukrajinom“, rekla je Matvijenkova televiziji STV.
Ona je objasnila da bi pregovori trebalo da se odvijaju pod "realnim uslovima".
"Oni su poznati. I mi smo ih javno objavili. To su uslovi koji su saopšteni u ciljevima specijalne vojne operacije i, naravno, Rusija neće pregovarati ni pod kakvim drugim uslovima, jer je Ukrajina ta koja je prešla crvenu liniju“, dodala je Matvijenko.
U Ukrajini se, prema njenim rečima, kolektivni Zapad bori protiv Rusije.
"Ako govorimo o tome šta se dešava u Ukrajini, nije Rusija ta koja ratuje. To je kolektivni Zapad, NATO je taj koji ratuje sa Rusijom rukama Ukrajinaca. Zato smo morali učinimo sve da zaštitimo svoj suverenitet i našu bezbednost. Rusija je i dalje spremna za pregovore, ali ne deklarativne, bez upuštanja u dokonu priču, ne izmišljajući bilo kakve šeme, teme koje mogu da odugovlače pregovore. Jasno i precizno izloženi naši uslovi moraju biti prihvaćeni. I to će postati osnova za pregovore, tokom kojih se mogu precizirati nijanse i tako dalje“, naglasio je predsednik Saveta Federacije Rusije.
Matvijenko je rekla da su uslovi Rusije važni i za evropsku stabilnost uopšte.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala