- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ponovo odbijen napad ukrajinskih snaga na Zmijsko ostrvo

© AP Photo / AnonymousZmijsko ostrvo
Zmijsko ostrvo - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2022
Pratite nas
Ukrajinske snage ponovo su bez uspeha pokušale da napadnu Zmijsko ostrvo. Ruski protivraketni kompleks „Pancir S“ oborio je avion Su-25 i 12 projektila, saopštilo je u nedelju Ministarstvo odbrane Rusije.
„Žrtava među pripadnicima garnizona i materijalne štete nije bilo“, navedeno je u saopštenju.
Iz ruskog ministarstva je, takođe, saopšteno da je ruska avijacija gađala centre za obuku ukrajinske vojske u Černigovskoj, Žitomirskoj i Lavovskoj oblasti.
Prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, u napadu su potpuno onesposobljene 65. i 66. motorno-pešadijska brigada i 46. vazduhoplovna brigada iz sastava strateških rezervi ukrajinske vojske, koje su se obučavale na poligonima.
„Na taj način, planirano prebacivanje ovih jedinica u zonu borbenih dejstava je sprečeno“, navedeno je u saopštenju.
Ruska avijacija i artiljerija su u protekla 24 sata uništile četiri ukrajinska skladišta s municijom u Luganskoj Narodnoj Republici, dva upravljačka punkta u Nikolajevskoj oblasti, kao i artiljeriju i minobacače protivnika u više od 60 oblasti.
Kako je saopšteno, likvidirano je i više od 720 ukrajinskih nacionalista.
Iz Ministarstva odbrane Rusije je, takođe, saopšteno da vojnici ukrajinske 30. mehanizovane brigade zbog uspeha ruske armije i Narodne milicije DNR i LNR ispoljavaju loše moralno-psihološko stanje, opijaju se i koriste narkotike, napuštajući borbene položaje.
Pod kontrolu Luganske Narodne Republike prešli su gradovi Severodonjeck i Borovsko, kao i naselja Voronovo i Sirotino. U tim naseljima živi oko 108.000 ljudi.
U saopštenju je precizirano da je od početka specijalne vojne operacije uništeno 215 ukrajinskih vojnih aviona, 132 helikoptera, 1.363 bespilotne letelice, 350 protivraketnih kompleksa, 3.809 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila, 682 višecevna raketna bacača.
Rakete bastion i Kalibar  - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2022
RUSIJA
UŽIVO Snažne eksplozije u Harkovu, dejstvuje PVO iznad Donjecka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala