- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Bajkoviti Bolhov gde sveštenici kliču: Volimo Srbiju i srpski narod! | Moja Rusija

© Sputnik / Vitaliй BelousovGrad Bolhov
Grad Bolhov - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2022
Pratite nas
U novoj i poslednjoj epizodi „Moje Rusije“ vodimo vas u drevni gradić Bolhov, koji se nalazi u samom srcu ruske Orlovske oblasti, i gde sveštenici goste iz Srbije dočekuju rečima: „Mi volimo Srbiju i srpski narod“.
Saznaćete zašto ovaj gradić od oko 11 hiljada stanovnika često upoređuju sa drevnim Suzdaljem, mestom koje ulazi u sastav Zlatnog prstena Rusije i koji važi za jedan od najbajkovitijih u zemlji.
Otkrićete i zašto je Bolhov u prošlosti nazivan „ruskom prestonicom kože“ i koja svetinja važi za istorijski i duhovni simbol ovog grada.
Saznaćete i kakav je odnos sveštenstva prema Srbiji i zbog čega toliko vole našu zemlju i naš narod.
Videćete neke od najlepših hramova ovog kraja i čuti priču o Svetom Kukši, zaštitniku Orlovske oblasti.
Vodimo vas i u autentično etno konačište, gde se može osetiti ruska tradicija i rusko gostoprimstvo.
Putovanje kroz Orlovsku oblast i „Moju Rusiju“ završavamo na železničkoj stanici u Mcensku, odakle su nekada putovali Tolstoj, Turgenjev i drugi veliki pisci i pesnici.
Novinarka Sputnjika Olivera Ikodinović u emisiji „Moja Rusija“ vodi vas na vama poznata, ali i skrivena mesta Moskve i Rusije.
Zavirite sa nama u različite kutke Rusije i njene prestonice, upoznajte njihove lepote i tradiciju i osetite duh zemlje i dušu Rusa.
Emituje se svake druge nedelje u 19.00.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala