- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dončićeva magija za radost Slovenije

© ARIS MESSINISLuka Dončić
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2022
Pratite nas
Luka Dončić vodio je do pobede selekciju Slovenije na prijateljskoj utakmici protiv Italije, a posebno je skrenula pažnju jedna magična asistencija za saigrača Jakoba Čebašekua.
Koliko mu je važno da uvek igra za reprezentaciju Luka Dončić dokazao je više puta, a lekciju o patriotizmu ponovo je podelio kada je objavio da će igrati i prijateljske mečeve.
Slovenija je na Dončićevim krilima savladala Italiju rezultatom 90:71, i napravila dobru uvertiru pred kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.
Dončić je stigao umoran posle naporne NBA sezone, ali se u nacionalnom dresu umor na njegovom licu ne vidi gotovo nikada, pa je i protiv Italijana priredio spektakl.
U toku druge četvrtine Dončić je u toku jednog napada stigao do obruča, a onda se zaustavio da bi poslao loptu Jakobu Čebašeku koji je bio iza njega i koga Luka nije ni mogao da vidi.
„Oči na leđima“ je imao čudesni Slovenac, a i njegov saigrač Čebašeku bio je zapanjen loptom koju je dobio i posle koje je ubacio trojku.
Dončić je utakmicu završio kao najefikasniji sa 12 poena, sedam skokova i pet asistencija, a pratio ga je odlični Goran Dragić sa jednim poenom manje i četiri asistencije.
Slovenci počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 30. juna protiv Hrvatske na domaćem terenu, a zatim gostuju Švedskoj trećeg jula.
Dejan Majstorović - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2022
SPORT
Bravo, Orlovi! Srbija je u polufinalu Svetskog prvenstva, strašni Letonci pali posle drame
Nikola Jović Adam Silver - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2022
SPORT
„Jović bi mogao da uradi velike stvari u NBA“
Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2022
SPORT
Otkriven razgovor čuvenog Amerikanca i srpskog talenta: „Nikola, ti si taj pravi“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala