- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Britanac želi da se vrati na tron: Tu sam da bih igrao finale protiv Novaka

© AP Photo / Tom HeveziEndi Mari po osvajanju Vimbldona 2013. godine
Endi Mari po osvajanju Vimbldona 2013. godine - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2022
Pratite nas
Endi Mari, dvostruki šampion Vimbldona, posle mnogih operacija kuka ne uspeva da na Grend slemu dogura dalje od trećeg kola. Ove godine uprkos bolovima Mari želi da dogura do finala Vimbldona i to do finala protiv Novaka Đokovića.
Ranjeni lav koji iznova i iznova izlazi na teren sa veštačkim kukom i trudi se da igra tenis iz najboljih dana želi da pomeri granicu i posle dugo vremena ostvari veliki rezultat na Vimbldonu.
U bolnom sećanju Mariju je ostala prošla sezona kada je na prestižnom Grend slemu eliminisan u trećem kolu od Denisa Šapovalova i zato sada ima veliki motiv za iskorak.
„Taj meč protiv Denisa Šapovalova u trećem kolu prošle godine bio je frustrirajući za mene. Nisam osećao da sam u stanju da uradim bilo šta dobro. Uradio sam toliko na planu rehabilitacije, treninga, ali nije se isplatilo. Nisam sebe doveo u poziciju da mogu da se takmičim u velikim mečevima. Te prilike su sve ređe i i to je ono što me još tera da nastavim da se borim. Jer verujem da ako sam fizički spreman, onda imam dobre šanse protiv najboljih igrača u tim mečevima“, istakao je Mari.
Britanac ima želju da stigne do finala, a možda čak i do trofeja koji je poslednji put osvojio 2016. godine. Međutim, u borbi za pehar ne želi bilo koga već Novaka Đokovića, Rafaela Nadala ili Matea Beretinija, trenutno tri najveća favorita pred prestojeći Vimbldon.
„Ti veliki mečevi su razlog zašto još igram. Nisam tu da bih igrao samo meč drugog kola protiv Oskara Otea. Već da igram finale Vimbldona protiv Đokovića ili Nadala, ili Matea Beretinija. Sa nekim od tih momaka. To je ono što ja želim“, jasan je Mari.
Britanac je poslednji meč sa Đokovićem na travi odigrao još 2013. godine kada je podigao pehar Vimbldona, a pre toga od ukupno 38 međusobnih duela samo su još jedan igrali na travi u Kvinsu godinu dana ranije kada je takođe slavio Mari.
Sa druge strane, Nadala u tri meča nije uspeo nijednom da savlada na travi. Prvi rival na ovogodišnjem Vimbldonu Mariju će biti Džejms Darkvut.
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2022
SPORT
Nadal izgubio, a Vimbldon nije ni počeo – Španca pobedio Kanađanin koji ga čeka već u četvrtfinalu
Teniska loptica - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2022
SPORT
Nova zabrana za ruske tenisere! Letonija izdala neshvatljivo obaveštenje
Srpski teniser Novak Đoković proslavlja pobedu nad Špancem Rafaelom Nadalom u polufinalu Vimbldona. - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2022
SPORT
Novaku trofej nikad bliži – najveće „mine“ su u finalu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala