Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Koji fakulteti su najtraženiji ove godine

© Sputnik / Lola ĐorđevićFilozofski fakultet
Filozofski fakultet - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2022
Pratite nas
Mnogi fakulteti i danas otvaraju vrata za podnošenje prijava za upis brucoša. Od ponedeljka počinje polaganje prijemnih ispita. I ove godine najveće interesovanje vlada za FON, psihologiju, stomatologiju, ETF.
Za studije na Beogradskom univerzitetu za sada se prijavilo više od 17.700 potencijalnih brucoša. Iako prijave prima i tokom subote, u prva tri dana za studije na FON-u se već prijavilo 2.073 kandidata.
Indeks Elektrotehničkog fakulteta bi želelo da stekne 1.162. Mogu da biraju predmet koji će da polažu.
„Pokušaću i matematiku i fiziku. Mislim da Elektrotehnički fakultet zaista godinama svojim studentima pruža izuzetnu priliku u smislu obrazovanja“, kaže Nikola Jolović iz Bijeljine.
„Opredelila sam se za ETF zato što sam bila specijalni smer informatički u srednjoj školi, tako da mi je to najbliže onom čime želim da se bavim“, rekla je Anđela Sladojević iz Negotina.
„Mogu da biraju da li rade matematiku ili fiziku, ili i jedno i drugo. U situaciji u kojoj rade i jedno i drugo, bira im se ono što bolje urade. Imaju 20 zadataka i na jednom i na drugom testu i ispit traje tri sata", kaže Aleksandra Krstić, prodekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.
Za jedno mesto na psihologiji boriće se petoro, a na stomatologiji za jedan indeks konkuriše tri kandidata.
„Ove godine se na Stomatološki fakultet upisuje 220 studenata, 200 su budžetska mesta, 20 samofinansirajućih. Ista nam je kvota kao prošle godine i u drugom upisnom roku u avgustu upisujemo 20 studenata na engleskom jeziku“, rekao je prof. dr Aleksa Marković, dekan Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, prenosi RTS.
Broj prijavljenih kandidata može da se vidi na sajtu univerziteta ili fakulteta.
Nadležni apeluju da se upisuju isključivo akreditovani programi, a njihov spisak istaknut je na sajtu Nacionalnog akreditacionog tela u publikaciji „Vodič za studente".
Majstor - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2022
EKONOMIJA
Za sedam dana zarade više nego oni sa fakultetom za ceo mesec: Počela kampanja u Srbiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala