- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Skandalozan plan Berlina: Nacionalizuju "Severni tok 2" i skidaju ga sa ruskog gasovoda

© Sputnik / Dmitriй Lelьčuk / Uđi u bazu fotografijaIzgradnja gasovoda "Severni tok 2" u Nemačkoj
Izgradnja gasovoda Severni tok 2 u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2022
Pratite nas
Nemačko Ministarstvo privrede razmatra mogućnost eksproprijacije dela „Severnog toka 2“na teritoriji Nemačke, piše „Špigel“ pozivajući se na izvore u Ministarstvu.
„Federalna vlada proučava da li treba izvršiti eksproprijaciju dela gasovoda koji se nalazi na teritoriji Nemačke i odseći je od ostatka gasovoda a zatim cevi koje vode sa kopna u more povezati sa mobilnim terminalom za tečni gas“, piše list.
U članku se navodi da je problem u tome što ohlađeni gas kupljen ne od Rusije nego od drugih snabdevača mora nekako da stigne u cevi.
Dva planirana terminala za tečni gas u Vilhelmshafenu i Brunsbitelu neće skoro biti gotova. Potrebno je više terminala, posebno jedan u Baltičkom moru kako bi se bolje gasom snabdevala istočna i posebno južna Nemačka, uključujući Bavarsku, navodi „Špigel“ .
U Ministarstvu privrede Nemačke nisu želeli ni da potvrde ni da demantuju te informacija.
"Ne mogu da komentarišem - ni da potvrdim, ni da demantujem", rekla je predstavnica Ministarstva na brifingu za novinare.
Podsetimo, nakon što je Rusija pokrenula specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini nemački kancelar Olaf Šolc je naložio Ministarstvu ekonomije zemlje da preduzme „neophodan administrativni korak“ kojim bi se odmah poništila sertifikacija „Severnog toka 2“.
Reč je o povlačenju dokumenta iz Ministarstva, na osnovu kojeg je Federalna agencija za mreže vršila sertifikaciju operatora gasovoda.
Vladimir Putin i Angela Merkel - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2022
SVET
Merkelova razvejala najvažniji američki mit o ruskom gasu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala