Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Ponovno glasanje u Velikom Trnovcu 30. juna

© Sputnik / Lola ĐorđevićIzbori u Srbiji
Izbori u Srbiji - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2022
Pratite nas
Republička izborna komisija donela je danas odluku da se 30. juna ponovi glasanje na biračkom mestu broj šest u Velikim Trnovcima, u opštini Bujanovac.
Ovu odluku RIK donela je na 77. sednici kojom je predsedavao predsednik RIK Valdimir Dimitrijavić, a koja je još u toku.
Iako je odluka o ponavljanju izbora doneta, članovi RIK pod tačkom razno i dalje diskutuju na ovu temu.
Dimitrijević je, inače, kazao da će se glasanje na ovom biračkom mestu održati u četvrtak u periodu od sedam do 20 časova. U Velikom Trnovcu, na glasačkom mestu broj 6 u četvrtak 23. juna nije održano ponovljeno glasanje za parlamentarne izbore zbog nesuglasica među članovima odbora, a kasnije je stigla dojava o postavljenoj bombi.
Na biračkom mestu u Osnovnoj školi „Muharem Kadriu“, parlamentarni izbori trebalo je da se održe četvrti put, pošto je Upravni sud usvojio žalbu Koalicije Albanaca Doline Šaipa Kamberija na nepravilnosti tokom izbornog procesa 27. maja.
Na tom biračkom mestu u Velikom Trnovcu kod Bujanovca pravo glasa ima 1089 građana i od tog biračkog mesta zavisi kada će biti proglašeni rezultati parlamentarnih izbora koji su održani 3. aprila.
Izbori u Srbiji - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2022
SRBIJA
Četvrti put na glasanje u Trnovcu: Usvojena žalba, konačni rezultati parlamentarnih izbora na čekanju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala