- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Zabrana tranzita robe u Kalinjingradsku oblast uvedena po diktatu Vašingtona

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZgrada MIP Rusije
Zgrada MIP Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2022
Pratite nas
Zabrana tranzita određene vrste robe u Kalinjingradsku oblast očigledno je uvedena po diktatu Sjedinjenih Američkih Država, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

„Teško je nazvati slučajnošću to što je takozvani kolektivni Zapad, očigledno po diktatu administracije Bele kuće, uveo zabranu železničkog tranzita robe širokog spektra preko Kalinjingradske oblasti i to što je gotovo istovremeno sprečen specijalni let kojima su trebalo da budu prevezene naše diplomate iz SAD u otadžbinu, kojima su američke vlasti ultimativno naložile da napuste Vašington“, navodi se u saopštenju.

Kako je poručila portparolka MIP Rusije Marija Zaharova, Rusija će preduzeti odgovarajuće mere kao odgovor na pokušaje SAD da razgovaraju sa Moskvom sa pozicije sile.
Podsetimo, Sjedinjene Američke Države nisu izdale dozvolu za dolazak ruskog specijalnog aviona koji je trebalo da preveze ruske diplomate kojima je naloženo da napuste američku teritoriju.
Ranije je Litvanska železnica obavestila Kalinjingradsku železnicu da će 18. juna prekinuti transport robe koja potpada pod sankcije EU. Gubernator Kalinjingradske oblasti Anton Alihanov izjavio da Rusija razmatra odgovor na odluku Litavnije da značajno smanji železnički tranzit tereta u tu oblast iz drugih regiona Rusije, kao i da je odluka nezakonita i može imati dalekosežne posledice po Evropsku uniju.
Kamioni duž auto-puta M20 na jugu Engleske - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2022
RUSIJA
Litvanija proširila ograničenja na prevoz tereta u Kalinjingradsku oblast
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala