- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zašto je tu Bjelica, a nije Jokić – nema nikakve misterije

© Foto : FIBANikola Jokić i Nemanja Bjelica
Nikola Jokić i Nemanja Bjelica - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2022
Pratite nas
Zašto je Nemanja Bjelica na spisku selektora košarkaške reprezentacije Srbije Svetislava Pešića, a tu nema Nikole Jokića, iako je objavljeno da će se staviti na raspolaganje za Evropsko prvenstvo? Nema prevelike drame, odgovor je jasan i leži u pravilima NBA lige.
Bjelica je jedan od igrača na spisku selektora Pešića za naredne reprezentativne akcije, a to je moguće zato što je, zvanično, košarkaš bez ugovora.
Popularni „Profesor“ je sa Golden Stejt Voriorsima proteklog leta potpisao jednogodišnji ugovor i on je okončan u momentu kada je ekipa iz Kalifornije odigrala poslednju utakmicu u sezoni.
Bjelica je postao NBA šampion, a pritom i dobio odrešene ruke u izboru naredne sredine, ali značajnije od toga, šansu da se pridruži srpskom timu bez ikakvih NBA ograničenja.
A ona su više nego jasna kada je u pitanju Jokić – prema dogovoru FIBA i NBA i utvrđenim pravilima, NBA igrači mogu da se pridruže nacionalnim selekcijama 28 dana pred početak zvaničnog takmičenja.
To znači da će dvostruki uzastopni najvredniji igrač NBA lige moći da zaduži opremu Srbije početkom avgusta, s obzirom na Evropsko prvenstvo počinje 1. septembra.
A do tada, Srbija će igrati u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, pripreme počinju 23. juna, a rivali su Letonija i Belgija.
Reprezentativac Srbije Miloš Teodosić - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2022
SPORT
Bjelica i Teodosić predvode Srbiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala