- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

RHMZ upozorava, upaljen meteo-alarm za celu Srbiju

© SputnikNevreme
Nevreme - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2022
Pratite nas
Republički hidrometeorološki zavod Srbije objavio je jutros upozorenje za područje Srbije na intenzivne pljuskove sa grmljavinom.
"Ujutro i pre podne u istočnim i jugoistočnim predelima Srbije intenzivni pljuskovi sa grmljavinom i kratkotrajno jak vetar", navodi se na sajtu RHMZ.
Kako je najavljeno, tokom jutra iznad većeg dela Srbije biće oblačno, u Vojvodini i na zapadu Srbije mestimično sa kišom umerenog intenziteta, a na području Šumadije, Pomoravlja, istočne i jugoistoistočne Srbije intenzivni pljuskovi sa grmljavinom i pojačanim vetrom u zoni pljuska.
Zbog kiše i grmljavine na snazi je narandžasti meteoalarm za područja istočne i jugoistočne Srbije i Pomoravlja, dok je za ostale delove zemlje na snazi žuti meteo-alarm.
Žuti meteo-alarm znači da vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima i ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Meteo-alarm narandžaste boje označava opasno vreme, to jest prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe, piše na sajtu RHMZ.
Munja - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2022
DRUŠTVO
Udar groma u Mladenovcu izazvao požar, dim kulja iz objekta /video/
Vremenska prognoza - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2022
DRUŠTVO
Vreme danas: Promenljivo i nestabilno, do 29 stepeni
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala