- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Otac Ilona Maska otkrio šta su o njegovom sinu govorili u školi: Samo je buljio u prazno

Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2022
Pratite nas
Američki milijarder i najbogatiji čovek na svetu, Ilon Mask, od detinjstva je, čini se, privlačio pažnju okoline. Njegov otac, sa kojim nema najbolji odnos, prisetio se neugodne situacije iz škole koju je pohađao njegov sin.
Erol Mask je otkrio da su nastavnici Ilona nazivali „retardiranim“ jer je stalno buljio u prazno, prenosi portal Kliks.ba.
Jednom prilikom, direktor i učiteljica drugog razreda škole u Južnoj Africi zaprepastili su Erola rečima da bi njegov tada sedmogodišnji sin možda trebalo da pohađa specijalnu školu.
„Učiteljica mi je kroz suze rekla: 'Mislimo da je Ilon retardiran'. Bili su vrlo direktni", prisetio se Erol.
Iako su istakli da ne vide problem u njegovom radu u školi, nije im bilo jasno šta se dešava, a situacija se nije menjala ni kada bi „protresli“ Ilona.
U Jutjub emisiji „Otac genija“ ovaj 76-godišnjak je rekao: „Znao sam da nije retardiran, ali nisam znao šta da im kažem“.
Na kraju se ispostavilo da je Ilonovo ponašanje bilo prouzrokovano problemima sa sluhom, a stvar se popravila kada su mu u uho ugradili sićušnu cevčicu.
Ilonov otac je ispričao i kako su ga iz škole zvali i zbog „oštrog jezika“ njegovog sina:
„Ako bi neko rekao nešto što on nije smatrao pametnim, govorio bi im: 'To je glupo' ili 'Ti si glup'. Moguće da je to nasledio od mene, iako se nadam da nije“, prisetio se njegov otac.
Milijarder je još ranije otvoreno govorio o svom odrastanju sa Aspergerovim sindromom, oblikom poremećaja iz autističnog spektra gde osobe imaju poteškoća u društvenom odnosu s drugima, nedostaje im veština neverbalne komunikacije, fizički su nespretne i ne pokazuju empatiju.
Ilon Mask takođe nikada nije skrivao šta misli o svom ocu, a u intervjuu za „Roling stoun“ 2017. godine opisao ga je kao „užasno ljudsko biće“, kriveći ga za svoje „jadno“ detinjstvo.
Osnivač kompanije Tesla Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2022
EKONOMIJA
Ilon Mask ima „superloš predosećaj“, traži otpuštanja 10 odsto radnika u „Tesli“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala