- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Pregovori sa Ukrajinom će se voditi u zavisnosti od situacije na terenu

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2022
Pratite nas
Rusija će nastaviti pregovore sa Ukrajinom, polazeći od situacije na terenu, saopštio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u intervjuu beloruskoj državnoj televiziji.

"Kada se udostoje da nam se obrate sa predlogom da nastavimo diplomatski proces, na čemu, kako shvatam, Evropljani insistiraju, ali im Anglosaksonci ne dozvoljavaju, videćemo kakva je situacija na terenu. Tamo su oslobođena područja. Većina stanovnika i ne razmišlja da se vrati pod kontrolu neonacističke vlasti ili vlasti koja na sve načine podstiče neonacizam", rekao je ministar.

Ministar je istakao da bi rado prihvatio poziv beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka da se okupe na teritoriji republike radi pregovora, ali je dodao da ne treba ništa planirati.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik zemlje Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. Putin je izjavio da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala