Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić sa ministrom iz Saudijske Arabije o razvoju saradnje

© Foto : Predsedništvo Republike SrbijePredsednik Srbije Aleksandar Vučić sa ministrom turizma Kraljevine Saudijske Arabije Ahmedom Bin Akilom el Hatibom
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa ministrom turizma Kraljevine Saudijske Arabije Ahmedom Bin Akilom el Hatibom - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra turizma Kraljevine Saudijske Arabije i predsedavajućeg Saudijskom fondu za razvoj, Ahmeda Bin Akila el Hatiba, sa kojim je razgovarao o unapređenju bilateralnih odnosa i jačanju ekonomske saradnje.
Sagovornici su se tokom sastanka saglasili da treba iskoristiti potencijale za unapređenje saradnje, a predsednik Vučić je pozvao investitore iz Saudijske Arabije da više ulažu u Srbiji i sarađuju sa srpskim privrednicima.
Vučić i ministar El Hatib su razgovarali o konkretnim projektima u oblasti turizma, saobraćaja i energetike, kao i o stvaranju uslova za lakše povezivanje dve zemlje i njenih građana i poslovnih ljudi, što podrazumeva i jačanje pravnog okvira saradnje, prenosi Tanjug.
Predsednik Vučić je takođe izrazio nadu da će Saudijska Arabija u što skorijem roku otvoriti diplomatsko predstavništvo u Beogradu i time dodatno intenzivirati sve vidove dalje saradnje.
Ministar El Hatib je Vučiću preneo pozdrava saudijskog kralja Salmana i prestolonaslednika Muhameda bin Salmana, kojima je uputio poziv da posete našu zemlju.
Dvojica sagovornika su razgovarali i o aktuelnim globalnim političkim i ekonomskim pitanjima, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika republike.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala