Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vlada Srbije: Radnici „Fijata“ odbili razgovor sa premijerkom Brnabić

Pratite nas
Radnici i sindikati „Fijata“ su odbili predlog premijerke da danas dođu na razgovore u Vladu Srbije u 16.30 sati i umesto toga blokiraju Gazelu, rečeno je Tanjugu u Vladi Srbije.
„Sami su ustali od stola i prekinuli pregovore sa Vladom, a danas su duplirali zahteve i traže 2. 000 evra otpremnine po godini radnog staža“, dodaje se.
Blokada autoputa u Beogradu kod Sava centra počela je danas nešto posle 13 časova, kada je deo radnika iz „Fijata“ u znak protesta blokirao autoput kod Sava centra, sa zahtevom da se ispune njihovi uslovi - pre svega da radnici koji ne žele da rade u inostranstvu mogu da zadrže posao u Kragujevcu, a i da se za one koji ostanu bez posla postigne dogovor o otpremninama.
„Prvi naš zahtev je da ostanemo da radimo u našoj fabrici i mi hoćemo da radimo, ali ne pod ovim uslovima da nas teraju u Slovačku na dve godine“, rekao je predstavnik radnika „Fijata“ Đorđe Milojević.
On je potvrdio da ih premijerka pozvala na razgovor, ali je dodao da smatraju da je termin koji im je ponuđen za njih kasan.
Milojević je za Tanjug rekao i da su se radnici sa premijerkom Brnabić čuli sinoć oko 20 sati, kao i jutros oko sedam i tražili sastanak, kako ne bi dolazili za Beograd, a da im je premijerka rekla da može da ih primi danas oko pet sati što je, kaže Milojević, kasno.
„Tražimo od Vlade da nas ponovo pozove, da nam daju pisane garancije da će naši zahtevi biti ispunjeni“, kazao je on.
On je dodao da ovog puta radnici očekuju i od predsednika Aleksandra Vučića da im se obrati.
Milojević tvrdi niko od radnika neće prihvatiti uslove koje je ponudio menadžment „Fijata“ i naveo da se za rad u Slovačku nije prijavilo ni 150 ljudi.
Prema rečima Milojevića potrebno je da se zbrinu svi ljudi kojima je radno mesto ugroženo, a reč je oko 1.600 ljudi.
Premijerka Ana Brnabić izjavila je juče da su radnici „Fijata“ u Kragujevcu odlučili da izađu na ulicu i organizuju proteste umesto da nastave pregovore sa vladom i poručila im da uvek mogu da joj se obrate za nastavak razgovora, ali ne preko medija.
Radnicima „Fijata“ koji blokiraju autoput pridružili su se lideri koalicije „Moramo“ Dobrica Veselinović , Aleksandar Jovanović Ćuta, Nebojša Zelenović i Biljana Stojković, dajući im tako podršku.
Radnici „Fijata“ i predstavnici Sindikata radnika Kragujevac blokirali su autoput kod Sava centra u Beogradu danas oko 13 sati.
Protest se za sada odvija bez incidenata, a protestanti propuštaju vozila hitne pomoći.
Na autoputu u oba smera pre Gazele na saobraćajnicama je oko 500 radnika.
 Radnici „Fijata“ stigli na protest u Beograd - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2022
SRBIJA
Deo radnika „Fijata“ blokirao auto-put kod Sava centra u oba smera, velika gužva u saobraćaju /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala