- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajinska vojska diže u vazduh škole i za to optužuje ruske snage

© UPSI MO RFRuska vojska u Ukrajini
Ruska vojska u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2022
Pratite nas
Ukrajinska vojska izvela je provokaciju u Avdijevki (DNR) kako bi optužile ruske Oružane snage za, navodno, uništavanje objekata civilne infrastrukture dizanjem u vazduh škole, izjavio je general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik Centra za upravljanje odbranom Rusije.

„U Avdijevki, Donjecka Narodna Republika, stručnjaci Centra za informacione i psihološke operacije Oružanih snaga Ukrajine izveli su još jednu provokaciju sa ciljem da se optuže ruske Oružane snage da su navodno uništile civilnu infrastrukturu. Da bi to uradili, nacionalisti su digli u vazduh školu broj 6 (Bulevar Ševčenka) i objavili montirane fotografije i snimak u ukrajinskim i zapadnim medijima“, rekao je on.

Mizincev je upozorio međunarodnu zajednicu i organizacije da se sprema još jedna „nehumana provokacija“ koju su pripremile ukrajinske vlasti u DNR.
„U Slavjansku, okrug Kramatorska, militanti ukrajinskih oružanih formacija minirali su ulicu Heroja Rada sa obe strane, a lokalno stanovništvo namerno nije obavešteno“, rekao je on.
Mizincev je naglasio da ruska vojska tokom specijalne operacije ne gađa objekte civilne infrastrukture i da se prema civilnom stanovništvu odnose „isključivo humano“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala