- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Sprema li se Zapad za otvoreni rat s Rusijom | Svet sa Sputnjikom

© Flickr / MarijananaRusija NATO ilustracija
Rusija NATO ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2022
Pratite nas
Kolektivni Zapad zaigrao je na sve ili ništa u konfrontaciji s Moskvom. Nakon što se uključio u sukob u Ukrajini šaljući oružje i instruktore i huškajući režim u Kijevu, sad srlja i u otvoreni rat s Rusijom. To pokazuju sve brojnije, upozoravajuće izjave zvaničnika NATO i njenih članica.
Generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg najavljuje da će na samitu u Madridu Moskva biti proglašena „pretnjom miru i stabilnosti“, dok šef generalštaba britanske vojske ser Patrik Sanders poziva vojnike da se pripreme da pobede rusku vojsku u evropskom kopnenom ratu. U okršaju s Rusijom Zapad otvara preko Litvanije još jedan front, pokušajem blokade ruske enklave Kalinjingrad.
Koje su opcije pred Moskvom za rešenje problema Kalinjingrada? Zašto Zapad priziva rat s Rusijom? Da li zaista misli da može da ga dobije i kako ništa nije naučio iz istorije? Kakvu strategiju NATO sprema za „rusku pretnju“? Da li to dovodi svet na ivicu trećeg svetskog i to nuklearnog rata? Koliko sve to ugrožava bezbednost Srbije?
Ovo su neka od pitanja o kojima u emisiji "Svet sa Sputnjikom" govore profesor doktor Mitar Kovač general-major u penziji i političar i diplomata Vladimir Kršljanin.
Emisija „Svet sa Sputnjikom“ bavi se gorućim temama iz širokog spektra društvenog i političkog života. Vodi je Tanja Trikić, a zajednički je realizuju Sputnjik i Radio Novosti. Emituje se sredom od 17.00.
Sprema li se Zapad za otvoreni rat s Rusijom | Svet sa Sputnjikom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala