- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska avijacija uništila ukrajinsku vojnu tehniku u brodogradilištu Okean

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaRuska avijacija Su-57
Ruska avijacija Su-57 - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2022
Pratite nas
Ruska avijacija je likvidirala do 500 vojnika 59. ukrajinske brigade i uništila njihovu tehniku u magacinima brodogradilišta „Okean“ u Nikolajevu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Rusije.
U protekla 24 sata ruska avijacija je uništila pet ukrajinskih skladišta municije, kao i kompleks „buk-M1“. Likvidirano je više od 620 ukrajinskih nacionalista, uništena su 24 tenka, kao i druga oklopna vozila protivnika.
Artiljerija je pogodila 253 položaja ukrajinske vojske i vojne tehnike, šest skladišta municije, kao i terminal za gorivo u Nikolajevu.
U saopštenju Ministarstva odbrane Rusije se ističe da su vojnici bataljona 27. Ukrajinske motorizovano-pešadijske brigade u Luganskoj Narodnoj Republici, koja je izgubila više od 60 odsto ljudstva, dobrovoljno napustili svoje položaje.
U oblasti Nikolajevke u Donjeckoj Narodnoj Republici tokom noći je evakuisano tridesetak ranjenih i osam ubijenih plaćenika iz SAD i Velike Britanije, da ne bi dospeli u ruke Rusiji.
Ruska protivvazdušna odbrana je u protekla 24 sata oborila dva ukrajinska aviona, Su-25 i MiG-29, kao i 16 ukrajinskih dronova, među kojima su i bespilotne letelice iznad Zmijskog ostrva u Crnom moru.
Presretnute su i tri ukrajinske balističke rakete „točka-U“ u oblastima Paškovo u Harkovskoj oblasti i Nova Kahovka u Hersonskoj oblasti, a uništeno je i 14 višecevnih raketnih bacača.
U oblasti naselja Nikoljsko u Donjeckoj Narodnoj Republici uništena je stanica za artiljerijsko izviđanje AN-TPQ američke proizvodnje.
Vertolet Ka-52M okolo kolonnы voennoй tehniki VS RF v Armяnske - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2022
RUSIJA
Snažne eksplozije u Dnjepropetrovsku i Nikolajevu, pozicione borbe oko Harkova
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala