Na nebu iznad Novog Zelanda uočena misteriozna spiralna svetlost

CC0 / Pixabay / Fantazija — ilustracija
Fantazija — ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2022
Pratite nas
Misteriozna svetlosna spirala na noćnom nebu koja je primećena kod Novog Zelanda izazvala je zanimanje šire javnosti i pokrenula raspravu na internetu, piše „Nešnal džiografik“.
Uzrok ove neobične pojave prema tvrdnjama stručnjaka nisu ni vanzemaljci ni igra svetlosti, već „umiruća“ „Spejs eks“ raketa, prenosi Kliks.ba pisanje „Dejli mejla“.
Spiralni oblak koji je obasjao nebo iznad grada Nelsona u večernjim satima bio je uočljiv u dužini od 750 km. Stručnjaci sugerišu da je ovo najverovatnije posledica projekta „Spejs eks-a“, koji je samo nekoliko sati ranije lansirao raketu Falkon 9 sa satelitom Globalstar DM15.
U trenutku kad je raketa oslobađala svoj teret, stanovnici planete Zemlje su mogli da uoče trag pare koji je reflektovao svetlost Sunca i za sobom ostavljao misteriozni plavi trag.
Kako navodi Astronomsko društvo Nju Plimuta, uzrok spirale koja je privukla poglede je izduvni oblak iz lansirane rakete.
„Slični efekti su viđeni i ranije, a „Spejs eks-ov“, Globalstar 2 FM15 je verovatno u to vreme prošao pored Novog Zelanda“, stoji u njihovoj objavi na društvenim mrežama.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala