- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Britanci odbili da izdaju vize ruskoj delegaciji Parlamentarne skupštine OEBS-a

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaParlamentarna skupština OEBS-a u Ženevi
Parlamentarna skupština OEBS-a u Ženevi - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2022
Pratite nas
Velika Britanija je odbila da izda vize članovima ruske delegacije Parlamentarne skupštine OEBS-a za učešće na julskoj sednici. Rusija neće priznati odluke zasedanja na kojem ne može da učestvuje, izjavio je prvi zamenik šefa komiteta Saveta Federacije za međunarodne poslove Vladimir Džabarov.
„Dobili smo drzak odgovor da Vlada Velike Britanije – doslovno – ne može da izda vize članovima ruske delegacije Parlamentarne skupštine OEBS-a kakav god da je cilj njihove posete toj zemlji“, rekao je Džabarov i dodao da Rusija smatra da nije svrsishodno da istupa iz Parlamentarne skupštine OEBS-a.
Prema njegovim rečima, odluka da se ruskoj delegaciji onemogući učešće na sednici na najozbiljniji način podriva autoritet kako samog skupa, tako i cele organizacije.
„Nijednu odluku koja bude doneta bez našeg prisustva, uključujući i završnu deklaraciju, nećemo priznati kao legitimnu“, naglasio je Džabarov.

Matvijenko: Odluka Britanaca je bezakonje

Predsednica Saveta Federacije Valentina Matvijenko ocenila je da odbijanje Velike Britanije da izda vize ruskoj delegaciji predstavlja bezakonje.
„Potrebno je postići zabranu održavanja sednica Parlamentarne skupštine OEBS-a u onim zemljama u kojima je ograničen pristup svim članicama organizacije“, istakla je Matvijenkova.
Dvadeset deveta godišnja sednica Parlamentarne skupštine OEBS-a održava se od 2. do 6. jula u britanskom gradu Birmingemu.
Ruski patrijarh Kiril - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2022
RUSIJA
Velika Britanija uvela sankcije ruskom patrijarhu Kirilu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala