- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Rusija će biti još snažnija

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2022
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da će modernizacija u vojnom sektoru nesumnjivo biti od koristi vojsci i floti i da će Rusija biti još snažnija.

„Naša vojska i flota se modernizuju u najvažnijim segmentima skladu sa potrebama današnjice. I ta modernizacija će biti od koristi za čitavu vojnu organizaciju države. Nema nikakve sumnje, bićemo još snažniji“, rekao je Putin tokom susreta sa pitomcima Viših vojnih škola u Kremlju.

Prema njegovim rečima, Rusija je kroz celu istoriju prolazila kroz iskušenja.
„U istoriji Rusije verovatno nikada nije bilo perioda kada smo mogli, kao u nekoj srećnoj zemlji, ali na karti gotovo neprimetnoj, da osećamo da možemo ništa da ne preduzimamo. Rusija je uvek prolazila kroz iskušenja, kao i što svaki čovek koji ide ka svom cilju uvek prolazi kroz poznata iskušenja“, rekao je on.
Putin je naveo da se jednostavno ne događa da nekoga prosto uzmu pod ruku i dovedu do željenog rezultata.
„U takvim situacijama čovek, po pravilu, ne može da upravlja efikasno onim što mu je palo s neba. Da bi se dostigao cilj uvek se moraju prevazići određene poteškoće, ali put određuje onaj ko njime hoda“, poručio je on.
Rusija sada prolazi kroz još jedan niz iskušenja, ograničenja postoje, ali ona će biti prevaziđena, ukazao je ruski predsednik.
„Svi znamo koliko se pažljivo čitav svet, naša zemlja odnose prema tome šta se dešava u civilnom sektoru. Da, ograničenja postoje ali ona se prevazilaze na različite načine, ali se definitivno prevazilaze i biće prevaziđena“, rekao je on.
Putin je takođe dodao da ruska vojska brani pravo Rusije na suveren razvoj.
„Sadašnji oficiri i vojnici Rusije, naslednici pokolenja pobednika, unuci i praunuci heroja Velikog otadžbinskog rata, požrtvovano se bore za domovinu. Za naš narod. Vode borbu protiv međunarodnih terorista u Siriji. Brane Donbas od nacista. Brane svet, bezbednost našeg naroda, pravo Rusije na suvereni razvoj. Ponosimo se time što se naši borci koji učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji bore odvažno, profesionalno, kao pravi heroji“, poručio je on.
Vojnici različitih nacionalnosti bore se rame uz rame, a u tom jedinstvu, veri u ispravnost onoga što rade i ogromnoj, istinskoj narodnoj podršci koju naši vojnici osećaju – u time leži nesalomiva snaga Rusije, istakao je predsednik.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala