- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Premijer Poljske: Neke članice EU su za to da Ukrajina položi oružje

© AP Photo / Ronald WittekMateuš Moravjecki
Mateuš Moravjecki - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2022
Pratite nas
Premijer Poljske Mateuš Moravjecki je izjavio da Rusija nije iskoristila svoj puni potencijal u specijalnoj operaciji u Ukrajini i dodao da pojedine zemlje Evropske unije nisu protiv toga da ukrajinski vojnici polože oružje.
„Rusija je danas ranjeni medved. Neki su suviše rano procenili da je ona pobeđena u sukobima u Ukrajini. To je moćna država s velikim potencijalom, angažovala je samo jedan njegov deo“, rekao je Moravjecki na diplomatskom savetovanju u Varšavi.
Prema rečima poljskog premijera, pojedine zemlje Evropske unije nisu protiv toga da ukrajinska vojska položi oružje.
„Postoje pukotine u evropskoj solidarnosti. Ima zemalja koje bi rado podržale Ukrajinu u odluci da položi oružje, umesto u jačanju njenog odbrambenog potencijala“, rekao je Moravjecki.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Rusija je vojnu operaciju u Ukrajini počela 24. februara. Predsednik Rusije Vladimir Putin je izjavio da je cilj operacije „zaštita ljudi koje kijevski režim osam godina izlaže genocidu“. Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da su do 25. marta Oružane snage Rusije ispunile osnovne zadatke prve faze specijalne operacije, odnosno da su suštinski smanjile ukrajinski borbeni potencijal. Glanvi cilj, prema saopštenju ruskog odbrambenog resora, jeste oslobođenje Donbasa.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala