- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Počeo najveći štrajk železničara u Velikoj Britaniji

© Stefan RousseauNacionalni štrajk železničara u Velikoj Britanija
Nacionalni štrajk železničara u Velikoj Britanija - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2022
Pratite nas
Velika Britanija suočila se danas sa najvećim štrajkom železničara u poslednjih 30 godina, a desetine hiljada zaposlenih prekinulo je rad zbog spora o platama. Blokade su postavljene u zoru i biće prisutne sve do subote, što će zaustaviti i saobraćaj metroa u Londonu.
Oko 40.000 železničara štrajkuje zbog zamrzavanja plata i smanjenja broja radnih mesta, a sindikati smatraju da je to samo početak mogućeg „leta nezadovoljstva“ sa nastavnicima, medicinarima, pa čak i advokatima, prenosi Tanjug pisanje Rojtersa.
„Naša kampanja će trajati onoliko dugo koliko to bude potrebno“, rekao je u ponedeljak Maj Linč, generalni sekretar sindikata Železničkih, pomorskih i transportnih radnika (RMT).
„Netvork rejl“, kompanija koja upravlja britanskom železničkom infrastrukturom, učinila je sve da izbegne današnju obustavu, naglasio je njen izvršni direktor Endrju Hejns.
On je za Bi-Bi-SI rekao da mu je jako žao zbog poremećaja sa kojima se putnici suočavaju.
Protest železničkih radnika podrazumeva da će samo oko polovina britanske železničke mreže biti otvorena u dane štrajka, sa veoma ograničenim uslugama na tim prugama, navodi Rojters.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala