- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Psujem, što kažu Srbi, da me ceo svet razume“: Mamić žestoko o hrvatskom sudstvu /video/

© AP Photo / Igor KraljZdravko Mamić
Zdravko Mamić - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2022
Pratite nas
Zdravko Mamić, bivši prvi čovek zagrebačkog Dinama, održao je konferenciju za medije u Mostaru na kojoj je govorio o „pravosudnoj mafiji“ u Hrvatskoj, ali je istakao i da mora da psuje kako bi ga svi razumeli.
Mamić se osvrnuo na suđenje njemu pod optužbom za izvlačenje novca iz Dinama i svedočenje fudbalera Luke Modrića i Dejana Lovrena.
„Uz pomoć medijskog stampeda su optužili čak i njih za lažna svedočenja. I kada su oni postali drugi na Svetskom prvenstvu slučaj su iz Osijeka prebacili u Zagreb i nikome ništa, a meni je presuda ostala. Uterali su strah tim fudbalerima koje sam ja uzeo kao izbeglice. Mamić nikada ništa nije ukrao, dobio je samo ono što mu je pripadalo po ličnom dogovoru“, rekao je Mamić.
On je članovima sudstva poručio da se sakrivaju iza funkcija koje su dobili na osnovu politike i uputio je salvu psovki.
„Izvinjavam se svima, znam ja dobro da nije u redu da psujem, znam ja to dobro... Ja pokušavam u Međugorju da ostanem živ, svaki dan provodim u molitvi, ali ako toj bandi ne kažem ovako, kako kažu Srbi – da me ceo svet razume – vi to nećete objaviti“, istakao je Mamić.
Kako je naveo, on snagu za borbu crpi iz naroda koji mu daje podršku, ali za narod kaže da je „obezglavljen“.
„Narod nema hrabrosti da se buni, navikao se na poskupljenja, navikao je da kolonijalne evropske interesne sile uzimaju preduzeća, zemlju, vodu, narodu je to potpuno normalno...“, dodao je Mamić.
On je rekao i da je ovakvom konferencijom za medije negativno uticao na svoj pravni status i da ga verovatno više neće biti na takvim događajima.
Zdravko Mamić - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2021
Mamić za Sputnjik: Zvezda se bori s kosturima iz ormara, a Dinamo s domaćim izdajicama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala