Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: U četvrtak ćemo videti kakva će biti arhitektura Evrope

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaZastava Evropske unije
Zastava Evropske unije - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2022
Pratite nas
Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će sutra obaviti konsultacije sa premijerima Severne Makedonije i Albanije, Dimitrom Kovačevskim i Edijem Ramom, kao i Vladom Srbije, o predstojećem samitu 23. juna u Briselu i da će nakon toga doneti odluku da li će ići na samit u Briselu.
"Onda ćemo doneti odluku da li ćemo ići u Brisel i koju ćemo poziciju da imamo", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje da li je dobio poziv za Samit za 23. jun u Briselu, da li će ići i kakva će biti pozicija Srbije.
Vučić je rekao da je u petak dobio i zvanično poziv da prisustuvjem sednici Saveta u četvrtak u Briselu.
"Sačekaćemo, sutra ćemo napraviti konsultacije u okviru Otvorenog Balkana sa Ramom i Kovačevskim, onda ću napraviti konsultacije sa članovima Vlade Srbije i onda ćemo doneti odluku da li ćemo ići u Brisel i koju ćemo poziciju da imamo", rekao je Vučić.
Kaže da bi mogao da kaže novinarima sada šta misli, ali da neće pre konsultacija sa Vladom Srbije i pre nego što razmeni mišljenje sa članovima OB kako bi video njihovu poziciju.

U četvrtak ćemo videti kakva će biti arhitektura Evrope

Vučić je rekao, uoči sutrašnjeg nastavka dijaloga Beograda i Prištine na tehničkom nivou u Briselu, da se nada bar nekom dogovoru, ali da ga zanima i šta će biti u četvrtak, 23. juna na Samitu u Briselu, jer će na osnovu tog sastanka moći da se zaključi kakva će biti arhitektura Evrope.
Na pitanje novinara šta očekuje od sutrašnjeg dijaloga u Briselu, Vučić je odgovorio da očekuje da to bude u redu, osim ako, kaže, druga strana „ponovo nešto ne izmisli“.
"Nadam se da možemo neki dogovor da postignemo, jer bi to bio prvi dogovor oko nekih elementarnih stvari, što bi bilo važno", rekao je Vučić.
Istakao je, da ga, veoma zanima šta će biti u četvrtak, na Samitu EU i lidera Zapadnog Balkana, jer će na osnovu toga, kaže, moći da se zaključi kakva će biti arhitektura Evropa.
Vučić je napomenuo da će to biti možda i najvažniji i najzanimljiviji dan u poslednjih 10 godina na evropskom nivou.
“Jer ćemo posle toga videti kakva je arhitektura Evrope, da razumemo šta nam sledi i da bolje razumemo svoje mesto, ne potcenjujući i ne precenjujući ni nas ni njih”, rekao je Vučić.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2022
SRBIJA
Vučić se prvi put oglasio o sukobu Dijane Hrkalović i Nebojše Stefanovića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala