- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

More kofera i torbi, otkazani letovi: Haos na londonskom aerodromu /video, foto/

CC0 / Pixabay / Prtljag
Prtljag - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2022
Pratite nas
Hiljade Britanaca koji su krenuli na odmor suočilo se sa haotičnim scenama na aerodromima, pošto je Hitrou naložio avio-prevoznicima da otkažu 10 odsto letova kako bi oslobodili dva terminala i izborili se sa problemom zaostalog prtljaga.
Oko 15.000 putnika pogođeno je krizom na londonskom aerodromu Hitrou, a neki čekaju i po 12 sati da dobiju svoj prtljag.
Firma „Izi džet“ saopštila je da će smanjiti broj letova zbog problema koji su se pojavili u vazdušnoj luci.

Haos na londonskom aerodromu

Nakon nekoliko nedelja otkazivanja letova zbog krize sa kadrovima, haos na aerodromu kulminirao je tokom vikenda, a ni danas nije bolja situacija, piše „Dejli mejl“.
„Virdžin Atlantik“ otkazao je letove za Njujork i Los Anđeles, a „Britiš ervejz“ planirao je manji broj otkazivanja, među kojima su letovi za Tuluz i polasci iz Marselja.
Putnici se žale da zbog višesatnog čekanja ostaju bez zaliha hrane i vode.
Kriza zbog manjka osoblja na aerodromima nije novost. Zato se putnicima savetuje da dođu nekoliko sati pre planiranog leta zbog dugih redova prilikom pregleda prtljaga i prijavljivanja.

Tehnički problemi

„Izvinjavamo se zbog poteškoća sa kojima su se putnici suočili proteklog vikenda“, izjavio je predstavnik za medije Aerodroma Hitrou i dodao:
„Tehnički problemi koji utiču na sisteme prtljaga doveli su do toga da zatražimo od avio-prevoznika koji koriste terminale 2 i 3 da u ponedeljak smanje raspored. To će nam omogućiti da umanjimo trajne probleme i molimo sve putnike da najnovije informacije potraže kod svojih avio-prevoznika“.
Putnici su se u danas još od četiri sata ujutru suočili i sa redovima na aerodromima u Bristolu i Mančesteru.
Problem na Hitrou pojavio se još u petak kada je otkrivena „tehnička grešku“, a onda je nastao ogroman zaostatak u isporuci prtljaga.
Iz uprave aerodroma poručuju da čine sve kako bi svi putnici mogli da dođu do svog prtljaga, napominjući da je prtljag odgovornost avio-prevoznika, a ne aerodroma, preneo je portal „Dnevnik“.
Zemljina lopta u rukama čoveka - Sputnik Srbija
Sve vesti iz sveta

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala