Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Glavni pregovarači Beograda i Prištine u Briselu o energetici

© Sputnik / Lola ĐorđevićZastave Srbije i EU
Zastave Srbije i EU - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2022
Pratite nas
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak organizovaće sutra u Briselu novu rundu dijaloga na nivou glavnih pregovarača, potvrdio je portparol EU Peter Stano.
„Razgovori će se fokusirati na finalizaciji mape puta koja bi trebalo da olakša primenu dogovora o energetici iz 2013. i 2015. godine. Razgovaraće se i o drugim pitanjima, uključujući i pripreme za sledeći sastanak dijaloga na visokom političkom nivou“, rekao je Stano za Tanjug.
U diplomatskim izvorima u Briselu kažu da su Beograd i Priština gotovo finalizovali dogovor o primeni sporazuma o energetici, a da su i pregovori o deklaraciji o nestalim licima u završnoj fazi.
Zvaničnici EU najavili su i da pre letnje pauze očekuju da će se u Briselu održati još jedna runda dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou, gde bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti mogli da potvrde eventualni dogovor o energetici i nestalima postignut na nivou glavnih pregovarača, navodi Tanjug.
Aljbin Kurti dolazi na Bled strateški forum u Sloveniji - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2022
SRBIJA
Kurti: Priština i Beograd blizu postizanja važnog sporazuma
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala