- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Šolc podržao politiku Merkelove prema Rusiji

© AP Photo / Ludovic MarinNemački kancelar Olaf Šolc
Nemački kancelar Olaf Šolc - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2022
Pratite nas
Nemački kancelar Olaf Šolc pohvalio je politiku svoje prethodnice Angele Merkel prema Rusiji, piše nemački list „Velt“.
„Ja sam na strani svoje prethodnice i ne vidim razloga da sumnjam u njene odluke. Politika mirnog suživota nikada ne može biti pogrešna“, rekao je političar.
Šolc je takođe napomenuo da je podržavao odluku Merkelove da se usprotivi ulasku Ukrajine u Severnoatlantski savez 2008. godine.
„Svaka zemlja koja želi da postane članica mora da ispuni kriterijume za ulazak u NATO. Ulazak Ukrajine u blok nije bio na dnevnom redu“, naglasio je on.
Ranije je bivša nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila da smatra ispravnom odluku koju je donela pre četiri godine kada je negativno reagovala na ideju o ulasku Ukrajine u NATO.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik zemlje Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. Putin je izjavio da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Vladimir Putin i Angela Merkel - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2022
SVET
Merkelova razvejala najvažniji američki mit o ruskom gasu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala