- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija će u Kataru izgraditi džamiju od ćilibara

© Sputnik / Aleksandr Galьperin / Uđi u bazu fotografijaIzložba Misterija dvorskih enterijera. Tajne restauracije u Petropavlovskoj tvrđavi u Sankt Peterburgu
Izložba Misterija dvorskih enterijera. Tajne restauracije u Petropavlovskoj tvrđavi u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2022
Pratite nas
„Kalinjingradski ćilibarski kombinat“ počinje aktivnu saradnju sa državama Persijskog zaliva, saopštio je generalni direktor kompanija Mihail Zacepin.

„Imamo dugogodišnju aktivnu saradnju sa Kinom. Međutim, u poslednje vreme želimo da unapređujemo kontakte sa državama Azije i Bliskog istoka. Posebna pažnja se posvećuje državama Persijskog zaliva. Možemo reći da smo izašli na tržišta država kao što su Kuvajt, Katar, Bahrein, Irak i Saudijska Arabija“, rekao je Zacepin.

Po njegovim rečima, kombinat u tom regionu realizuje različite projekte saradnje. Oni se tiču i pitanja popularizacije ćilibara među stanovništvom.
„Postoji dogovor da se otvori muzej ćilibara u jednoj od država. U Kataru će biti izgrađena džamija od jantara u kojoj će bogato i višestrano biti korišćen naš mineral. To će biti nešto slično elementima dizajna Ćilibarske sobi u Katarininom dvorcu u Carskom selu“, dodao je Zacepin.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala