- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Načelnik Generalštaba britanske vojske: Potrebno stvoriti armiju koja može da pobedi Rusiju

© AFP 2023 / ADRIAN DENNISBritanski vojnici na tenku "Čalendžer 2"
Britanski vojnici na tenku Čalendžer 2  - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2022
Pratite nas
Potrebno je stvoriti armiju koja može da pobedi Rusiju, izjavio je novi načelnik Generalštaba britanske vojske Patrik Sanders.
„Postoji hitna potreba da se izgradi vojska koja može da se bori zajedno sa našim saveznicima i da pobedi Rusiju u borbi“, rekao je general Sanders obraćajući se vojnicima, prenosi „Independent“.
Takođe je napomenuo da njegova generacija treba da pripremi vojsku da se „ponovo bori u Evropi“, „jer je invazija Rusije na Ukrajinu dovela do nove ere nesigurnosti“.
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je ranije da je politika obuzdavanja i slabljenja Rusije dugoročna strategija Zapada, kao i da su sankcije zadale ozbiljan udarac celoj svetskoj ekonomiji. Prema njegovim rečima, glavni cilj Zapada je da pogorša živote miliona ljudi.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik zemlje Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. Putin je izjavio da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2022
SVET
Stoltenberg: NATO će proglasiti Rusiju za pretnju bezbednosti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala