- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaslepljujući štit: Snimci leta helikoptera Mi-8 tokom ometanja PVO protivnika /video/

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaRuski helikopteri Mi-8 u Harkovskoj oblasti
Ruski helikopteri Mi-8 u Harkovskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2022
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak borbenog rada posade helikoptera Mi-8 Zapadnog vojnog okruga u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini. Osnovni zadatak im je da putem elektronskog ratovanja i sistema „Ričag-AV“ pomognu ruskoj avijaciji u prevazilaženju PVO sistema protivnika.
Helikopteri Mi-8 imaju opremu za elektronsko ratovanje. Spolja izgleda kao običan helikopter, ali je, u stvari, jedinstven kompleks. Širok spektar podešavanja radio opreme omogućava avijaciji da se sakrije od bilo kog sistema protivvazduhoplovne odbrane.
Prema rečima komandira posade helikoptera Mi-8, stanica velike moći „Ričag-AV“, koja se nalazi unutra helikoptera, može da spreči rad svih PVO sistema protivnika.
„Mi ovim nevidljivim štitom čuvamo naše avione koji gađaju protivničke objekte. Oni poleću u svim vremenskim uslovima. Protivnik nas ne može primetiti, ne vidi nas. Onesposobljavamo njegova PVO sredstva i tako omogućavamo prolazak naših aviona“, rekao je on.
Stanica za ometanje „Ričag-AV“ ima veliku moć i vrlo lako može da onesposobi elektroniku protivnika na rastojanju od nekoliko stotina kilometara. Ovi sistemi imaju bazu podataka sa informacijama o različitim sredstvima koja predstavljaju pretnju i na taj način pružaju grupnu zaštitu avijaciji i kopnenoj tehnici.
Helikopter Ka-52 Aligator na V Međunarodnom vojno-tehničkom forumu Armija 2019 - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2022
RUSIJA
Snimci raketnih udara ruskih „Aligatora“ na ukrajinske pozicije/video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala