- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Vladimir Radović: Stric Amfilohije Dobri i ja | Dok anđeli spavaju

© Sputnik / Branko MaksimovićMarina Rajević i Vladimir Radović
Marina Rajević i Vladimir Radović - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2022
Pratite nas
Gost novog izdanja emisije „Dok anđeli spavaju“, autorke Marine Rajević Savić, je veroučitelj Vladimir Radović, bratanac blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija Radovića.
Sin pesnika Dobrije, rođenog brata mitropolita Amfilohija, u emisiji je govorio o odrastanju, veri, stricu i tome kako je to biti Radović i ostati svoj među velikima.
Vladimir je od najmlađeg uzrasta slobodno vreme provodio u manastiru Vavedenje na Topčideru, kao pomoćnik u oltaru. Od malena se bavio raznim sportovima, a kao dečak glumio je u pozorištu Dadov. Završio je Bogoslovski fakultet, a 2016. godine izabran je za pratioca mitropolita Amfilohija Radovića na Svepravoslavnom Saboru na Kritu. Predaje veronauku u OŠ „Branislav Nušić“ na Voždovcu. Generalni je sekretar u pravoslavnom sportskom društvu „Sveta Srbija“, a u slobodno vreme piše poeziju o svemu što ga nadahnjuje.
Ima dve starije sestre i brata. Oženjen je Marijom sa kojom ima dvoje dece – Alekseja i Irinu.
Dok anđeli spavaju – Vladimir Radović, prvi deo
Dok anđeli spavaju – Vladimir Radović, drugi deo
Kultna emisija „Dok anđeli spavaju“, koju već duže od tri decenije uređuje i vodi Marina Rajević Savić, obrađuje životne priče ekskluzivnih gostiju iz različitih sfera društva.
Emituje se svake druge subote u 21.00.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala