- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Veliki protest u Skoplju: Opozicija traži vanredne izbore /foto, video/

© Foto : Facebook/VMRO-DPMNE, VMRO-DEMOKRATSKA PARTIJA ZA MAKEDONSKO NACIONALNO EDINSTVO/PrintscreenProtest u Skoplju u organizaciji VMRO-DPMNE sa zahtevom da se održe vanredni izbori
Protest u Skoplju u organizaciji VMRO-DPMNE sa zahtevom da se održe vanredni izbori - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2022
Pratite nas
Veliki protest održan se u Skoplju u organizaciji opozicione VMRO-DPMNE, kojim se traži održavanje prevremenih parlamentarnih izbora.
Protest je održan ispred zgrade Vlade Severne Makedonije pod sloganom „Previše je“.
Iz najveće makedonske opozicione partije saopštili su da postoji veliki broj razloga za održavanje prevremenih parlamentarnih izbora.
„Makedonija je potonula u siromaštvo, bedu, cene osnovnih prehrambenih proizvoda su visoke, gorivo je najskuplje u regionu, struja je skupa, plate niske, inflacija visoka, zdravstvo je ruinirano, obrazovanje katastrofalno. Kolaps ekonomije, rasprodani nacionalni i državni interesi, Bugarska nas ponižava, veliki broj građana se iseljava, kriminal, korupcija, tenderi u četiri oka, samo su neke stvari sa kojima se građani suočavaju tokom vladavine SDSM i DUI“, saopšteno je iz VMRO-DPMNE, prenose makedonski mediji.
Lider stranke Hristijan Mickoski poručio je u obraćanju okupljenima da promena mora biti i da će se borba nastaviti svuda - u parlamentu, na ulicama, u gradovima i selima.
"Naš veliki cilj je da pobedimo i kaznimo socijaldemokrate i njihovu nepromišljenu, zločinačku i izdajničku vlast", poručio je Mickoski.
Pozivajući na vanredne izbore, rekao je da bi alternativa njihovoj pobedi na biralištima bio gubitak zemlje.
"Ili ćemo se boriti i pobediti ili će Makedonije nestati. Imamo li izbora", rekao je Mickoski.
Mickoski je kritikovao premijera Dimitra Kovačevskog i Vladu što su, kaže, ćutali o najnovijem predlogu Francuske da se zahtevi Sofije, poput uvrštavanja bugarske manjine u ustav Severne Makedonije, uključe u pregovarački proces Skoplja i Evropske unije.
"Da budemo jasni, to nije ništa drugo do kapitulacija bez odlaganja, ono što bi se moglo nazvati bugarizacijom Makedonije na rate ili diplomatskim nokautom", rekao je Mickoski, preneo je RTS, navodeći da je na protestu bilo na desetine hiljada ljudi.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala