- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Veličanje fašizma“: U hrvatskom gradu osvanule oznake NDH i „Azova“ /foto/

Pratite nas
U predgrađu Turanj u Karlovcu na uređaju za regulaciju rada semafora osvanula je oznaka Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS) sa šahovnicom, kakva se koristila u NDH, i nacističkog ukrajinskog bataljona „Azov“.
Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske (SABAH) nazvao je ovaj incident veličanjem fašizma.
Oznake su prisutne na uređaju uz državni put, nasuprot osnovne škole najmanje dva dana, izjavio je za Hinu predsednik udruženja antifašista Grada Karlovca Miroslav Delić, koji je i potpredsednik SABAH-a.
Delić, koji je oznake uočio danas i o tome obavestio javnost, istakao je da je razlog stalnog veličanja ustaštva to što država ne sankcioniše ustaške pokliče i obeležja.
Taj zabrinjavajući trend vidljiv je i na svakom Tompsonovom koncertu, pa i na onom nedavnom u Karlovcu, gde tinejdžeri pevaju i uzvikuju parole propalog fašističkog režima, naveo je Delić, dodajući da hrvatske vlasti „svojim nečinjenjem puštaju da zlo raste“.
„Na svakom državnom događaju redovno gledamo skandalozna ustaška obeležja kojima se slavi zločinački režim, navijači na stadionima svesno ili podsvesno podržavaju ksenofobičnu i rasističku ideologiju kroz pozdrav ‘za dom spremni’ i pritom veličaju ustaški režim koji je odgovoran za najgore zločine protiv čovečanstva u istoriji sveta“, rekao je Delić, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala