- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Na sceni od zlata jabuka i crni leptiri | Orbita kulture

© SputnikOrbita kulture
Orbita kulture - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2022
Pratite nas
Ima li ulične svetiljke i zlatne jabuke na sceni Pozorišta na Terazijama na kojoj se priprema mjuzikl „Crni leptir“?
Na sceni od zlata jabuka i crni leptiri | Orbita kulture
Ima li ulične svetiljke i zlatne jabuke na sceni Pozorišta na Terazijama na kojoj se priprema mjuzikl „Crni leptir“?Kako se pravi mjuzikl od hitova legendarne Ju grupe, šta će sve od popularne muzike ovog benda biti izvedeno na sceni Pozorišta na Terazijama početkom naredne sezone – ua „Orbitu kulture“ otkriva Marko Jovičić, reditelja mjuzikla „Crni leptir“.
O čemu govore filmovi koji su se našli u selekciji 9. Bašta festa, internacionalnog festivala kratkog igranog filma koji se od 30. juna do 3. jula održava u Bajinoj Bašti – za Sputnjik otkriva glumica i jedan od osnivača festivala Maja Šuša.
Kakav je pozorišna posveta upriličena u Muzeju pozorišne umetnosti jednom od najvećih srpskih glumaca Mihailu Miši Janketiću, umetniku koji je između glume i sebe postavljao znak jednakosti – objašnjava autorka izložbe „Mihailo Janketić: pozorišna posveta“ Biljana Ostojić.
O obeležavanju jubileja – 99 godina Beogradske filharmonije, ali i o spektaklu koji će povodom 250 godina od rođena Ludviga Van Betovena ovaj orkestar prirediti 26. juna u Novom Sadu - kada će u jednom danu izvesti svih devet Betovenovih simfonija – o svemu tome, kao i o skoroj gradnji velike dvorane Beogradske filharmonije za „Orbitu kulture“ govori PR ove kuće, prvi glas BF - Jelena Milašinović.
O Beogradskom kontrapunktu, međunarodnoj konferenciji koja okuplja umetnike i mislioce iz različitih delova sveta, a koji je ove godine posvećen Nikoli Tesli, razgovaramo sa Markom Krstićem, direktorom Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka koji je ove godine organizator skupa.
Orbita kulture“ prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.
U želji da afirmiše prave vrednosti, ostaje verna sopstvenom sloganu koji glasi: „Kada ima kulture, niko ne primećuje, a kada je nema — primete svi“.
Sputnjikovu „Orbitu kulture“ uređuje Dejana Vuković, a emituje se svake subote u 10.00 na talasima Radija Studio B.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala