- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija se lako odrekla najboljeg na svetu: „Žao mi je...“

© AP Photo / Jeff RobersonDušan Domović Bulut
Dušan Domović Bulut - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2022
Pratite nas
Dušan Domović Bulut, koji je fokusiran na američku „BIG 3 ligu“, poručio je da mu se Košarkaški savez Srbije zahvalio na uslugama i da više neće braniti boje nacionalnog tima. Bulut je inače pionir basketa 3h3 i najbolji igrač planete, a ostaje žal što sa Srbijom na Igrama u Tokiju nije osvojio zlato.
„Košarkaški savez Srbije mi se zahvalio na uslugama. Okrenuli su se drugim igračima i metodama. Uvek sam imao želju da igram za državni tim. To sam dokazao nebrojeno puta, prevashodno kada je basket 3/3 kao sport još bio u povoju, kada se igralo bez ikakve nadoknade nisam propušta nijedno takmičenje“, rekao je Bulut i dodao:
„Pogodila me je malo činjenica da smo uz pomoć mog načina rada, pristupa i metoda stigli tu gde jesmo, da smo najtrofejnija basketaška nacija na svetu. Ako je već tako, žao mi je da ako su u KSS već znali da će Olimpijske igre u Tokiju biti moje poslednje u nacionalnom timu, zašto mi onda nisu dali odrešene ruke da vodim tim onako kako sam ja mislio da je najbolje“, zapitao se naglas Bulut.
Dušan ima 36 godina, ali je u vrhunskoj formi i dalje može da igra na najvišem nivou. Tokom bogate reprezentativne karijere osvojio je veliki broj trofeja. Četiri zlata na svetskim prvenstvima, dva na evropskim prvenstvima.
U više navrata se nalazio na vrhu FIBA rang liste za najboljeg basketaša planete.
Ono što ga boli jeste što Srbija nije uspela da osvoji zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju, gde se na kraju zadovoljila bronzom.
„Moram da priznam da me boli i dalje. Propustio sam šansu. Momci koji su sada u nacionalnom timu, imaće priliku da to isprave, ja očiglendo neću. To je nešto što će me proganjati i zauvek ostati u nekom delu mog mozga kao nešto što nisam uspeo da ostvarim, a silno sam želeo“, istakao je Bulut koji će drugu godinu zaredom biti član BIG 3 lige, gde će sa kapitenskom trakom predvoditi Elijense.
Jorgos Printezis - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2022
SPORT
Čovek koji je rastužio Ruse košem u poslednjoj sekundi odlazi u penziju /video/
Klej Tompson i Stef Kari, Golden Stejt Voriorsi - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2022
SPORT
Amerikanac poručio Profesoru: Idemo u Beograd /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala