Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Potop na ulicama, stradali malinjaci: Snažno olujno nevreme pogodilo Ivanjicu /video/

© Tanjug / JAROSLAV PAPOlujni oblaci
Olujni oblaci - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2022
Pratite nas
Snažno olujno nevreme praćeno krupnim gradom ponovo je opustošilo ivanjički kraj. Cevi u gradskom jezgru nisu mogle da prime ogromnu količinu padavina za kratko vreme i voda se izlila na ulice, na kojima je prema rečima očevidaca pravi potop.
Najveću štetu pretrpela je putna infrastruktura, ali i malinjaci.
„Ranije nepogode izazvale su velika oštećenja, ali sada su pojedini putni pravci bukvalno odneti, kao i prilazi kućama. Još nemamo informaciju o broju odsečenih sela i domaćinstava. Sada se razmišlja o uvođenju vanredne situacije“, rekao je za RINU Momčilo Mitrović, predsednik opštine Ivanjica.

Stradali malinjaci

Velika materijalna šteta ponovo je pričinjena na poljoprivrednim kulturama. Najviše su stradali malinjaci u kojima je berba već počela.
„Crni oblak stigao je iz pravca Arilja i počelo je strašno nevreme. Jak vetar lomio je grane drveća i nosio po putu, a grad veličine oraha obrao je voće pre berača. Čuli smo da su dejstvovali protivgradni strelci, verovatno su tako sprečili još veću štetu i katastrofu“, kažu stanovnici Ivanjice.
Inače, na teritoriji opštine Arilje nisu zabeležene veće vremenske nepogode, a prema rečima predsednika opštine Predraga Maslara, padala je samo kiša koja nije nanela veću materijalnu štetu, preneo je „Blic“.
Jako nevreme zateklo je danas i vozače na putu Raška-Novi Pazar.
Naime, kako je objavljeno na Instagram stranici 192, usled nevremena na nekoliko mesta je došlo i do odrona.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala