- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Evropska komisija podržala status kandidata za EU Ukrajini i Moldaviji

© Sputnik / Andreй Stenin / Uđi u bazu fotografijaProtest za podršku evrointegraciji Ukrajine na Trgu Nezavisnosti u Kijevu. Arhivska fotografija
Protest za podršku evrointegraciji Ukrajine na Trgu Nezavisnosti u Kijevu. Arhivska fotografija - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2022
Pratite nas
Evropska komisija je preporučila da se Ukrajini i Moldaviji dodeli status kandidata kao simboličan korak na dugom putu ka članstvu u Evropskoj uniji, navodi Blumberg na osnovu izjave dva zvaničnika upućena u to pitanje.
Komisija je takođe preporučila da Gruzija dobije status kandidata, ali nakon što ispuni određene uslove.
Evropska komisija ispostavila je Kijevu niz preduslova u oblasti pravne države i borbe protiv korupcije, rekla je na konferenciji za novinare u Briselu šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

„Znamo da je neophodno učiniti još mnogo toga, na primer kada je reč o pitanju vladavine prava... Neophodno je usredsrediti se na ubrzanje imenovanja sudija Ustavnog suda, članova Vrhovnog saveta pravosuđa“, rekla je šefica Evropske komisije.

Prema njenim rečima, Ukrajina je učinila mnogo u borbi protiv korupcije, ali je neophodno da se završi formiranje antikoruptivnih organa u toj zemlji.
Konačnu odluku o dodeli statusa moraće da odobri svih 27 država članica.
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2022
RUSIJA
Lukašenko: Događaji u Ukrajini su tek početak velike preraspodele sveta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala