- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Otvoren razgovor s Putinom o važnim temama, pozvao me je na novi sastanak u septembru /video/

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik u Beogradu.
Ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik u Beogradu. - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2022
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je sastanak sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom bio pun razumevanja i otvorenosti, da su razgovarali o više važnih tema, pre svega političkih, poput uloge Rusije kao garanta Dejtonskog sporazuma.
On je istakao da je Putina informisao da se Kristijan Šmit predstavlja kao visoki predstavnik u BiH ikao nema odluke Saveta bezbednosti UN o tome.
Dodik je rekao da su razgovarali i o važnim infrastrukturmnm pitanjima i da je potvređeno opredeljenje da se gradi gasovod u Srpskoj i dve elektrane, jedna kod Prijedora, druga kod Banjaluke.
On je naveo da je ruskog predsednika informisao i o tome da se ljudima iz Republike Srpske uvode sankcije, uključujući i njega.
Dodik je rekao da ga je Putin pozvao na novi sastanak u septembru, na kojem će biti govora o realizaciji projekata.
"Rusija ostaje značajan faktor odlučivanja u SB UN", istakao je za RTRS Dodik.
Dodik i Putin ragovarali su u petak u Sankt Peterburgu.
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsednik Rusije Vladimir Putin u Kremlju - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2022
REGION
Putin Dodiku: Znamo vašu poziciju i veoma je cenimo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala